Jordemoder i Aarhus / Førfødselsforberedelse / Efterfødselstræning

​I Danmark bliver der årligt født mellem 65.000 og 70.000 babyer hvilket er en stigning over de sidste 10 år. På trods af vores kompetente sygehusvæsen går det ikke uden problemstillinger for alle fødslerne. Regelmæssigt oplever fødende kvinder komplikationer inden, under og efter selve fødslen. Disse komplikationer kan være bækkenløsning, længerevarende fødsler (på baggrund af bækkenproblemstillinger), brækket haleben, svangerskabforgiftning, tidlige og for hyppige plukkeveer, fødsels depression samt problemer hos baby som skævt hoved eller nakke, brækket kraveben m.m. Aarhus Osteopati tilbyder individuelle såvel som gruppe jordemoder konsultationer.

Bestil tid online her

Fødselsforberedelse i Aarhus

Førfødselsforberedelse er et forløb der retter henblik mod at forberede den gravide kvinde (og partner) på fødsels forløbet. Dette kan være individuelt eller et gruppe forløb. Førfødselsforberedelse hos Aarhus Osteopati skiller sig fra de andre tilbud på markedet ved, at vi tilbyder tværfagligt tilbud som inddrager jordemoder ekspertise, fysioterapeut og osteopat screening med henblik på fejlstillinger og problemer med kroppen. Her dækker vi alle aspekter der kan have betydning for et optimalt fødsels forløb.

Jordemoder ved Aarhus Osteopati

Jordemoderen forbereder og belyser alle delelementer i en fødsel såvel som vejledning i forhold til hjælpemidler, smertedækning og hjælpende stillinger / øvelser under selve fødslen. Jordemoderen taler ligeledes om symptomer som gravide skal forholde sig til både i forhold til hvornår fødslen går i gang men også symptomer på at noget muligvis kan være galt. Der er ligeledes rigtig tid til at drøfte individuelle problemstillinger og/eller bekymringer.

Bestil tid online her

Fysioterapeut ved Aarhus Osteopati

Fysioterapeuten kan bidrage med individuel øvelses terapi rettet mod, at sikre at kroppen er forberedt på fødsels forløbet. Denne øvelses terapi tager udgangspunkt i screeningen af den gravides krop. Fysioterapeuten vejleder ligeledes i ergonomi for hjemmet eller arbejdspladsen såvel som rådgivning af dagligdags funktioner for den gravide.

Osteopat ved Aarhus Osteopati

Osteopaten screener kroppen igennem, både skelettet (bækken, lænd m.m.) men også selve organsystemet, hormonsystemet og kredsløbet. Fordelen ved dette er, at spotte om der er nogle problemstillinger der kan forværre fødslen af babyen såsom skævt bækken, spændt bækkenbund m.m. Fordelen er ligeledes at der dannes et indblik i kvindens fysiologi som kan betyde, at komplikationer som plukkeveer, bristninger ved fødsel, svangerskab og væske i kroppen kan forebygges.

Datoer for førdselsforberedelse hos Aarhus Osteopati

Fødselsforberedelsen strækker sig i alt over 5 gange. ​De første 4 gange er inden fødslen og den sidste gang efter kvindernes fødsel.

Hold 1

Tirsdag d. 10/7 - kl 17.30-19.30

Tirsdag d. 31/7 - kl 17.30-19.30

Tirsdag d. 21/8 - kl 17.30-19.30

Tirsdag d. 11/9 - kl 17.30-19.30

5 gang er efter fødslen som aftales indbyrdes med deltagere. Den bliver afholdt i dagtimerne fra kl 10-12.

Hold 2 - termin september/oktober

Tirsdag uge 33 - kl 17.30-19.30

Tirsdag uge 34 - kl 17.30-19.30

Tirsdag uge 36 - kl 17.30-19.30

Tirsdag uge 37 - kl 17.30-19.30

5 gang er efter fødslen som aftales indbyrdes med deltagere. Den bliver afholdt i dagtimerne fra kl 10-12.


Privat Jordemoderkonsultation Aarhus

Bestil tid online her

I Aarhus Osteopati tilbyder vi individuelle konsultationer for gravide. Jordemoderen giver sig god tid til at tale om hvad der fylder hos de kommende forældre samt god tid til grundig undersøgelse. Undersøgelsen indeholder:

Jordemoder undersøgelse af maven

- Her kommer jordemoderen med skøn af fosterets størrelse og stilling.

Blodtrykmåling af jordemoderen

- Blodtrykket er vigtigt i forhold til vurdering af kvindens tilstand såvel som risiko for udvikling af komplikationer.

Jordemoder urinundersøgelse

- Urinundersøgelse kigger på de kemiske faktorer i den gravides krop. Her kan problemstillinger som eksempelvis svangerskabforgiftning spottes.

Jordemoderen foretager hjertelyd hos baby

- Aflytning af babyens hjertelyd er netop rettet mod babyens velvære. Dette er vigtigt for at se om babyen er stresset og naturligvis om der kan være komplikationer hos babyen.

Den individuelle jordemoderkonsultation kan ligeledes bruges til at udarbejde fødsels aftale hvor jordemoderen vejleder og rådgiver dig/jer ud fra egne ønsker. Sammen kan I komme omkring emner som:

  • Forventninger til den fødehjælpende jordemoder og fødselshjælperen.
  • Hvordan sikrer jeg en god og sikker fødsel.
  • Hvordan er selve fødsels forløbet.​
  • Hvilke smertelindrings muligheder i fødslen.
  • Hvile- og fødestillinger.
  • Hvordan undgår jeg bristninger ved fødsel.

Jordemoderen i Aarhus Osteopati vil hjælpe jer med at få nedskrevet de ønsker I måtte have til fødslen, således I har mulighed for at medbringe dem til fødegangen. Dette giver jer gode redskaber og klæder jer på til fødslen.

Hjemmebesøg af jordemoder Aarhus

Vi tilbyder også hjemmebesøg. Kontakt klinikken for mere information.

Bestil tid online her

Fødselsforberedende Akupunktur Aarhus / Igangsættelse af en fødsel / Hindeløsning

​Akupunktur kan stimulere og fremme funktionen af livmoder og udskillelse af fødefremmene hormoner. Læs mere om akupunktur her. Ved at stimulerer livmoderens meridianer kan sammentræknings evnen sættes i gang og/eller forbedres. Akupunktur kan tilbydes som fødsels forberedende (uge 37+) og som igangsættelse af fødslen / modningakupunktur (uge 40+).

Hindeløsning for igangsættelse af fødslen

En hindeløsning er en indvendig undersøgelse, hvor jordemoderen vurderer om der er muligt at løsne fosterhinderne fra livmoderens nederste muskulatur. Formålet med denne undersøgelse og behandling er, at fremskynde fødslen ved at udskille og fremme hormonudskillelsen der kan sætte fødslen igang. Denne behandling er på ingen måde farligt for den gravide eller babyen.

Bestil tid online her

Efterfødselstræning / Efterfødselkonsultation med jordemoder / Jordemoder efter fødslen

​Fødslen kan være en traumatisk oplevelse for både krop og sind. Fysisk oplever mange fødende skader på bækkenbund, brækket haleben, bristninger ved fødslen, rectus diastase (delte mavemuskler), bækkenproblemer m.m. Derfor kan fødsler for nogle være fysisk hæmmende og i andre tilfælde invaliderende. Aarhus Osteopati tilbyder ekspertise vejledning og træning af kvinder der har født. Dette omhandler individuelle råd med henblik på hvordan du kommer igang med fysisk aktivitet såvel som direkte individuel træning session sammen med vores træner.

Undervisning i korrekte bækkenbundsøvelser

Vigtigheden af at foretage bækkenbunds- og knibeøvelser er stor idet muskulaturen bliver slap og inaktiv efter fødslen. Jordemoder i Aarhus Osteopati er ekspert indenfor undervisning af knibeøvelser og bækkenbundsøvelser.​

Efterfødselkonsultation med en jordemoder (jordemoder efter fødslen)

For nogle kvinder kan fødslen have sat psykisk spor i sindet, især hvis den har været lang, traumatisk og kompliceret. Her kan det være gavnligt at tale med en ekspert om selve fødsels forløbet. Dette kan afhjælpe i forhold til at turde at få en baby mere men det kan ligeledes også forhindre efterfødsels depression.

Bestil tid online her

Eksperter hos Aarhus Osteopati

Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi er eksperter indenfor diagnosticering og behandling af årsager til gener i og efter graviditeten. Læs mere her. Vi specialiserer os ligeledes i behandling af alle typer gener hos babyer. Læs mere her.

Bestil tid her

Århus Osteopati
Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1 sal.
8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tlf.: 29 84 85 58
CVR: 33532628
info@aarhusosteopati.dk

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​