​Osteopati

Osteopatisk historie

​Osteopatien blev grundlagt i 1872 af den amerikanske læge, Andrew Still. Dr Still udviklede sit eget behandlingssystem baseret på kroppens struktur og funktion samt kroppens egen naturlige helbredelsesevne. I 1892 startede Dr Still sin egen skole for osteopati.

Siden da har osteopatien bredt sig og bliver praktiseret i over 20 lande verden over. I USA er osteopati en del af medicinstudiet og i Europa er osteopater statsautoriserede i England, Frankrig, Schweiz, Finland, Malta og Island. I mange andre lande er osteopati anerkendt og udbredt.

I Danmark kan man blive osteopat hvis du er autoriseret fysioterapeut eller læge ved The International Academy of Osteopathy (IAO) fra Belgien (www.iao.be). Skolen underviser i København og har eksisteret siden 2000.​​

Hvad er osteopati?

​Osteopati er en manuel medicinsk behandlingsform, dvs at vores redskaber kun er vores viden og vores hænder.

En osteopat undersøger og behandler alle vores kropsystemer – knogler, muskler, nerver, lymfe, organer og blodkar, derfor betragter osteopatien kroppen som en helhed. Formålet med osteopati er at genoprette balance i og mellem systemerne hvilket er med til at stimulere og afhjælpe kroppen til at genvinde sin normale funktion og helbrede sig selv.

Bestil tid onl​ine her

Osteopati er kombination af tre ting:

 • Videnskab
  ​Baggrundsviden i klassiske medicinske fagområder som anatomi, fysiologi, neurologi, patologi, embryologi, organlære og biomekanik.
 • Kunst
  ​Kunsten af at sætte sig ind i patientens problematik fysisk og psykisk, med det formål at udarbejde et plan hvordan patientens systemer kommer i balance, med øget helbred og sundhed til følge.
 • Teknik
  ​Igennem gennemtrænede undersøgelses – og behandlingsteknikker udføres der en rutineret osteopatisk behandling. De osteopatiske teknikker er grundstenen i at sammenkoble videnskab og kunsten til en helhedsorienteret behandling.

Bestil tid online her

Osteopatiske principper

​En osteopat behandler ud fra tre principper:

 • Struktur og funktion er gensidige
  ​​Hver struktur i kroppen har en funktion og enhver funktion kan ikke udføres uden visse strukturer. Nedsat funktion kan resultere i strukturskade og omvendt kan skadet struktur nedsætte kroppens funktion.?
  ​​Eksempelvis en cykel der har fået punkteret et dæk, har fejl i gearskiftet eller har en rusten kæde (struktur) kører naturligvis ikke særligt godt (nedsat funktion)
 • Alle strukturer og funktioner i kroppen er indbyrdes forbundne
  ​Hvad der kommer ud af balance et sted i kroppen kan og vil have påvirkning et andet sted. Det vil sige at en osteopat ikke alene behandler selve skaden, men også andre systemer og dele af kroppen der har indflydelse på symptombilledet.
  ​Hvis cyklen bliver brugt i længere periode med en eller flere mangler (punkteret dæk, fejl i gearskiftet eller rusten kæde), går det ud over cyklen som helhed (strukturer og funktioner indbyrdes forbundne). Det samme kan siges om selve kroppen
 • Kroppen kan under rigtige betingelser helbrede sig selv
  ​Kroppen reagerer konstant på udefrakommende påvirkninger og prøver at finde en optimal balance i kroppens systemer, for at forblive sund og rask. Dette kalder osteopatien kroppens autokorrektionsmekanisme.
  ​Hvis alle kropsystemerne fungerer og kan samarbejde sammen, vil kroppen være i stand til at hele sig selv.

Typisk behandlingssession

Under den første konsultation afdækker osteopaten patientens problem på baggrund af en grundig samtale og en helhedsorienteret klinisk undersøgelse, hvorefter diagnose og/ eller funktionsproblem stilles.

Under selve behandlingen anvender osteopaten diverse osteopatiske teknikker i form af bl.a. mobiliserings – og manipulations teknikker, udspændingsteknikker, bindevævsteknikker, afspændingsteknikker, kredsløbsteknikker, organteknikker, MET (Muscle Energy Technique) eller kranio sakral teknikker. Igennem hele forløbet bliver der anvendt målbare og relevante test for at måle effekten af behandlingen.

Typisk osteopatisk forløb strækker sig imellem tre til otte gange. Hvis der findes skader på strukturer og eller systemer som ikke kan behandles af en osteopat henvises patienten altid tilbage til egen læge.

Nogen gange er det relevant at bruge opfølgende behandlinger tre til fire gange årligt, for at opretholde god funktion i kroppens systemer således at skader og problemer holdes på afstand.

Medlem af Danske Osteopater

​Aarhus Osteopati er medlem af Danske Osteopater. Dette sikrer kunder at de får kvalitets osteopatisk behandling.

Bestil tid online her

Århus Osteopati
Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1 sal.
8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tlf.: 29 84 85 58
CVR: 33532628
info@aarhusosteopati.dk

Århus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​