Klinisk Diætist - Aarhus

I Danmark er der mange der døjer med overvægt og livsstilssygdomme. Livsstilssygdomme anses at komme til at blive det største globale sundhedsproblem i fremtiden. Hjerte-kar sygdomme såsom åreforkalkning, blodprop i hjertet, forhøjet blodtryk m.m. kan ofte direkte skyldes dårlige leve- kostvaner. Aarhus Osteopati tilbyder klinisk diætist konsultationer og diætist rådgivning for at hjælpe klienter der har problemer i forhold til vægttab, livsstilssygdomme eller kost- og ernæring vanskeligheder. Klinisk diætist i Aarhus Osteopati vil nøjagtigt kunne hjælpe i forhold til, at identificere kostens indflydelse i hverdagen, dårlige vaner samt en vejledning af kost og vægttab.

Bestil online tid her

Klinisk Diætist og maveproblemer

En klinisk diætist arbejder med sammenhængen mellem ernæring, sundhed og sygdom samt hvordan kosten kan sundhedsfremme menneskes liv. Maverelaterede gener er en af Danmarks største problemstilling. Irritabel tyktarm, oppustethed, vekslende afføring m.m. er hyppig årsag til at mennesker besøger privat praktiserende læger. Her har kosten altid en stor indvirkning på dårlig tarmflora, for høj/lav mavesyre, bakterievækst eller andre indre årsager til ondt i maven. Klinisk Diætist i Aarhus Osteopati er specialiseret i fordøjelse relaterede problemstillinger.

Klinisk diætist og irritabel tyktarm

​Irritabel tyktarm (Irritable Bowel Syndrome - IBS) er ikke en sygdom, men en betegnelse for mange almindeligt symptomer fra mave-tarmkanalen såsom smerter i maven, oppustethed og vekslende afføring.

Der anses at være op mod 30 procent af befolkningen der døjer med irritabel tyktarm. Klinisk diætist er specialiseret i, at håndtere årsager og følgeproblemer af irritabel tyktarm.

Vægtproblemer kan afhjælpes af klinisk diætist

Dårlige vaner, hormonelle problemer, stofskifteproblemer er nogle af de hyppigste årsager til problemer med vægt og vægttab. Her er der vigtigt at identificere problemstillinger i hverdagen, belyse hvilke faktorer spiller ind i forhold til mængde, sammensætning og indhold i kosten samt at fjerne stress i hverdagen. Klinisk diætist i Aarhus Osteopati vi hjælpe dig med netop at opnå dine målsætninger samt give dig professionel vejledning tilpasset til dine ønsker og forudsætninger

Bestil online tid her

​Hvad kan en klinisk diætist hjælpe med?

​En klinisk diætist kan hjælpe med mange forskellige problemstillinger. Vi har erfaring indenfor problemer der omhandler vægt og livsstil såsom diabetes, åreforkalkninger eller kronisk træthedssyndrom. Vi har ligeledes kompetence indenfor vejledning af korrekt ernæring under stress, angst eller andre psykologiske problemstilinger og vi kan naturligvis hjælpe med vejledning ift. vægttab, maveproblemer, hormonubalance m.m. Nedenfor kan du se nogle af de problemer vores kliniske diætister kan afhjælpe med:

 • Mave- og tarmproblemer - læs mere her
 • Diabetes
 • PCO og PCOS
 • Kronisk træthedssyndrom
 • Allergi og intolerence
 • Graviditet - læs mere her
 • Stress, depression og angst
 • Sportsernæring
 • Hjerte-kar sygdomme
 • Undervægt / overvægt
 • Spiseforstyrrelser
 • Sund kost til børn / madpakker

Klinisk diætist og kostvejledning

En klinisk diætist er en beskyttet titel i Danmark som man kun må kalde sig når man har uddannelsen. En kostvejleder kan alle i princippet kalde sig uden en længerevarende uddannelse. Klinisk diætist kan både håndtere problemstillinger i forhold til livsstilssygdomme men kliniks diætist kan ligeledes beskæftige sig med vægttab, træningsrådgivning m.m. En kostvejleder er ikke klædt på i forhold til sygdomme, sygdomslære osv.

Bestil online tid her

Klinisk diætist og kostplan

Forskellige kostplaner er meget individuelle og skal nøje vælges i forhold til klientens dagligdag, stofskifte, kropstype og tid. Der er mange at vælge imellem​; Vegan- eller vegetarkost, syre/base kost, 5:2 m.m. Klinisk diætist i Aarhus Osteopati kan hjælpe dig videre med det rigtige kostplan til netop dig.

Hvordan forløber en klinisk diætist konsultation?

Samtale hos klinisk diætist i Aarhus Osteopati vil tage udgangspunkt i dig som person, dine ønsker, sygdomme, symptomer og en grundig gennemgang af dine nuværende kostvaner. Konsultationen ved den kliniske diætist vil tage op til en time hvor gennemgang af din sygdomshistorie, hverdag, situation samt undersøgelse af din fysiske form vil ofte indgå i konsultationen. Her på klinikken har vi stor erfaring og viden inden for kroppens stofskifte, metabolisme samt grundig viden indenfor mave og tarmsystemets fysiologi. Du vil blive individuelt vurderet ift. hvilken form for kostændring passer netop til dig og din hverdag, hvorvidt om der skal tages fat i syre/base kost, 5:2, vegan- eller vegetarkost eller andre former. Vores kliniske diætister samarbejder med øvrige personale i Aarhus Osteopati, herunder fysioterapeuter, osteopater, massører, akupunktører, kranio sakral terapeuter, personlige trænere m.m. Vores kliniske diætist vil individuelt vurdere hvilken form for kostændring passer netop til dig og din hverdag, hvorvidt om der skal tages fat i syre/base kost, 5:2, vegan- eller vegetarkost eller andre former.

Bestil online tid her

Læs mere om hvad Aarhus Osteopati tilbyder her

Århus Osteopati
Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1 sal.
8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tlf.: 29 84 85 58
CVR: 33532628
info@aarhusosteopati.dk

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​