Uddannelse og kurser - Aarhus Osteopati

Uddannelse - Aarhus Osteopati

​I Danmark er osteopati uddannelsen et deltidsstudie fra skoler fra udlandet, ex European School of Osteopathy. Uddannelsen foregår som kursusforløb, det vil sige at undervisningen er i weekenderne typisk én weekend i måneden. Forudsætningen for at blive en osteopat er, at man i forvejen har bachelor niveau enten indenfor fysioterapi eller medicin (lægevidenskab).

Tilmeld dig her

Osteopati Uddannelse

Aarhus Osteopati i samarbejde med European School of Osteopathy (ESO), Europas ældste mest kompetente skole, tilbyder enestående osteopati uddannelse for fysioterapeuter og fysioterapeut studerende i Vejle (Jylland) og København (Sjælland). Læs mere om hvad osteopati er her. Du kan læse om Aarhus Osteopati´s og ESO´s osteopati uddannelse her.

Læs mere her

  • Læs mere om osteopat uddannelsens varighed
  • Læs mere om osteopati uddannelsens pris
  • Læs mere om osteopat uddannelsens adgangskrav
  • Læs mere om osteopati uddannelsens
  • Læs mere om osteopati løn, teknikker, hvilken uddannelse en osteopat har m.m.

Osteopati efteruddannelser og kurser - Post Graduate Uddannelser

​Aarhus Osteopati tilbyder kurser og efteruddannelse for uddannede osteopater. Disse kurser tilbyder speciale uddannelse indenfor en række problemstillinger, lidelser og målgrupper. Læs mere om Aarhus Osteopati efteruddannelser her.

Tilmeld dig her

Kurser og uddannelse for Fysioterapeuter, Massører og andre faggrupper - Manipulation, mobilisering og MET

Aarhus Osteopati tilbyder kurser for forskellige former for behandlere og faggrupper såsom osteopater, fysioterapeuter, massører, kropsbehandlerer m.m. Læs mere om Aarhus Osteopati´s kurser og uddannelser her.

Læs mere her

NY LOVGIVNING OM PERSONDATA

I forbindelse med den nye EU-lovgivning omhandlende databeskyttelse (GDPR), har vi hos Aarhus Osteopati opdateret vores persondatapolitik, så den imødekommer de nye regler og lovkrav.

data

Dokumentation

Her på klinikken bruger vi udelukkende den data vi har brug for til at komme til bunds i dit problem / din skade, dvs. sygehistorie, nuværende skade, arbejdsrelaterede og private oplysninger der vedrører skaden m.m. Hvis du som patient gerne vil få støtte fra Sygeforsikring Danmark eller forsikring får vi ligeledes brug for CPR nr, adresse, kontaktoplysninger osv. Denne data lagrer vi på vores udbyders journalsystem (databehandleraftale med Complimentawork) som er yderst beskyttet mod net hacking eller anden form for tyveri. Vores udbyder bruger adgangskoder, firewall, kryptering m.m. for at beskytte denne følsomme data. Det samme gælder for klinikkens mailsystem, sociale medier osv. Dataen udleverer vi ikke til nogen med mindre dig som patient har bedt om det og ligeledes har givet samtykke til dette. Vi bruger ligeledes ikke denne data til formål som reklame eller anden markedsføring.

Denne data opbevarer vi i 5 år, hvorefter den bliver destrueret.

Sikkerhed for dig

Hos Aarhus Osteopati tager vi beskyttelsen af vores patienters persondata meget alvorligt, og vi garanterer at alle regler og retningslinjer er overholdt i overensstemmelse med lovgivningen. 

​Osteopatisk studie: Babyer med refluks søges (Januar 2017)

Nye priser

Ved årskiftet ændrer priserne hos Rasmus og Michael. Det samme gælder priserne ved Lasse fra d. 16.01.17. Læs mere om priser her.​

Løb

Jeg har kontaktet Rasmus Djurhuus, da jeg gerne vil have en god debat om løb og løbestil, løbesko og supplerende træning. Rasmus har løbet i rigtig mange år og løber fortsat orienteringsløb, trailløb og OCR løb. Han er uddannet medicinalkemiker, men det er hans fortid som salgsassistent i Løberen i Århus og hans mange år som eliteløber, der gør ham interessant i denne sammenhæng.

Formålet med denne artikel er, at få diskuteret nogle af de ’hot topics’ der findes indenfor løb lige nu, høre sagen fra flere vinkler, og få skabt en fælles forståelse for hvad vi mener gør sig gældende indenfor disse områder.

Vi har valgt at lave tre artikler baseret på de ovenstående emner. Disse er primært skrevet som interviews, men hvor jeg kommer med kommentarer hvis jeg føler der er noget at tilføje, fx kildehenvisninger.

Billede: www.landshold.do-f.dk

Løbestil

Hvad er din opfattelse af god løbestil?

I orienteringsløb og trailløb er der delte meninger om hvor meget det betyder ift. afsæt og stil. Da vi konstant bevæger os i et ujævnt og bakket terræn kan man diskutere hvor nemt det er at implementere en bestemt løbestil. Der er dog nogle ting der går igen ift. løb på et mere jævnt underlag, som rank kropsholdning, med henblik på at generere kraft - hvilket man i o-løb igen kan sætte spørgsmål til, da du her løber med kort og kompas som du jo skal kigge på ofte.

Selvom jeg har løbet rigtig meget i terræn, har jeg valgt at have et fokus på det alligevel. Dette gør jeg da man i o-løb engang imellem kommer ud og skal løbe på nogle lige og relativt jævne underlag, som veje og stier, og at vi i vores træning har en del intervaller på jævnt underlag.

Når man så ser på hele forfod/midtfod og hællander diskussionen - hvor står du i forhold til det?

Mange siger at man får flere skader ved at løbe med hællanding, men mig bekendt siger forskningen at der ikke er forskel. Der er fordele og ulemper ved det hele, der følger bare forskellige belastninger med forskellige løbestile. Mit råd er at man skal prøve sig frem - og løb km i stedet for så meget fokus på stil. Hvis du er skadet og har fået konstateret en udfordring i din løbestil kan det være en idé at have et fokus på at få ændret din løbestil, men brug det mere som motivation i stedet for som ”religion”.

- Her er jeg enig med Rasmus. Forskningen kommer ikke med et entydigt svar på om forfodsløb er bedre eller dårligere end hællanding. Det hele afhænger af præferencer, kropstype og skade (-shistorik). Belastningen ved løb ændrer sig ikke, den flyttes bare til andre led når du ændrer løbestil (1,2). Det er vigtigt at være opmærksom på dette hvis du går og tænker over at ændre din ”landingsstrategi”.

En anden ting man kan være opmærksom på er hvor du sætter fødderne. Personligt har jeg arbejdet lidt med at minimere mit cross-over. Cross-over er betegnelsen for hvor dine fødder lander når du løber; om de lander frem foran dig, eller krydser ind foran din midtlinie. Jeg tror det afhænger en del af din core-stabilitet, hvor stærk du er i forhold til at styre rotationen i core under løb. Jeg ved ikke om der ligger noget forskning omkring det ifht. skader, men jeg tænker da at det er mere økonomisk at løbe mere lige, og ikke skulle krydse ind over midtlinjen hver gang du tager et skridt.

- Teorien er at når vi løber skal vores krop bevæge sig i det sagittale plan så meget som muligt. Det vil sige at vi skal bevæge os fremad og ikke ud til siderne, for eksempel ved at ”tabe” hoften eller rotere for meget i overkroppen. Ved ikke at være stærke nok til kun at bevæge sig fremad, kan der potentielt opstå stress på strukturer der kan give anledning til skade.

De muskler der her skal være stærke nok er som Rasmus også skriver, en del af core-muskulaturen (alt afhængig af hvordan man vælger at definere den). Når du sætter benet i jorden aktiveres din baldemuskulatur, som skal holde din hofte stabil. Når dit ben er i svingfasen (når det hænger i luften), bruger du bl.a. dine hoftebøjere og mavemuskler til at trække det fremad med.

Hvis man ser på det i et energibesparende perspektiv, giver det god mening at den energi vi bruger på at løbe, helst skulle bruges på at få os fremad - og ikke bruges på at bremse vores bevægelser ud til siderne.

Hvad gør du selv for at have en god løbestil?

Som sagt har jeg arbejdet lidt med crossover. Derudover har jeg lavet stabiliserende styrketræning siden jeg var 12, og inkluderet koordinations- og teknikøvelser som en del af min træning. Her har jeg haft fokus på kort kontakttid med jorden, at sætte foden i jorden lige under hofteleddet, og at holde kroppen rank.

Når man gerne vil ændre sin løbestil, og er bare en lille smule seriøs med sit løb, så synes jeg det er vigtigt at gøre sig nogle tanker om hvor meget energi man vælger at bruge på det. Du kan ikke løbe mange effektive kilometer med et konstant fokus på løbestil. Du bliver nødt til at lave et regnestykke hvor du sætter tid af til at korrigere din løbestil og alm. mere effektiv træning.

Stil bliver også mere og mere vigtig jo hurtigere/mere du løber. Det kan selvfølgelig altid diskuteres ifht hvilket perspektiv du har (forebyggelse vs. præstation), men jo mere du træner og optimerer din træning, jo mere bliver stil og økonomi én af de knapper du kan justere på.

Er det noget du lægger stor vægt på i din træning?

Både ja og nej, det går under supplerende træning. Det vigtigste for mig er at få løbet intervallerne. Det er ikke hovedprioriteten, og jeg må indrømme at det bliver skippet først hvis man er træt og/eller ikke har nok tid.

På den anden side mener jeg det er noget man skal være bevidst om. Det bliver igen et af de parametre man kan justere på i forhold til at forebygge skader og optimere løbestil, og der er det vigtigt at få snakket med en træner/fys der ved noget om det for at få korrigeret det. Det er ikke altid nok bare at se en video på nettet, og så prøve at fixe problemet selv. Vi er alle sammen forskellige, og det der er vigtigt for mig at få kigget på, er nødvendigvis ikke relevant for andre. Derfor vil mit råd være at investere tiden og pengene i at få en fagperson til at hjælpe dig med hvad du skal gøre, og ikke mindst hvordan man udfører det korrekt.

Vi ønsker Rasmus rigtig god træning og tak for samarbejdet!

Læs mere om løbeskader her

Læs mere om fysioterapi for løbeskader her

Kilder:

The effects of gait retraining in runners with patellofemoral pain: A randomized trial. Roper, et al. 2016

Biomechanical differences of foot-strike patterns during running: A systematic review with meta-analysis. Almeida et al. 2015.

Smerte

Hvad er smerte og hvordan skal vi behandle smerte?

De fleste der kommer ind til os på Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi, kommer pga smerte. Ofte er der enten sket en akut skade, eller også har de fået en overbelastning. Nogle kommer ind og vil have hjælp til at afhjælpe deres symptomer på gigt, andre har spændinger efter for lang tids arbejde foran en computer.

Vi vil selvfølgelig hjælpe så godt som muligt, så her kommer en forklaring på hvad smerte er for en størrelse og hvad vi kan gøre ved det.

Definitionen af smerte

Smerte er et multifacetteret systems reaktion, aktiveret af et individuelt specifikt smerte neuromatrix. Dette neuromatrix bliver aktiveret når hjernen konkluderer at kroppen er udsat for fare og der er behov for en reaktion, og smerte er allokeret som en anatomisk reference i kroppen. (Frit oversat fra Explain Pain, Butler/Moseley, 2003).

Smerte er en ubehagelig fysisk og følelsesmæssig oplevelse, som fortæller dig, at din krop trues af eller udsættes for skade. (www.sundhed.dk)

Årsager til smerter

Årsager til smerte kan være mange, men et fællestræk er, at det stort set altid får os til at reagere - vi vil have det til at gå væk!

Og netop det at vi vil have det til at gå væk, ser vi som værende essensen af en smertesensation. Det er netop ikke bare opstået for at irritere os, men som et handlingssignal. Din hjerne vil have dig til at fjerne dig fra den truende situation du er i. Og dette er egentlig meget smart. Hvis vi ikke havde smerte til at fortælle os at vi var i fare, så ville vi alle have store problemer med bare at overleve. Smerte er kroppens alarmsystem.

Smerter i gamle dage

I lang tid troede man at man kun følte smerte når man kom til skade. Som illustreret på dette billede, troede man at hvis man fx brændte sig, gik der er signal op til et bestemt sted i hjernen der registrerede smerte. Og jo mere smerte, desto større skade og omvendt.

I dag ved vi, at smerte er et meget mere komplekst fænomen. Fra opfattelsen af at smerte er en udelukkende fysisk problematik, er vi nu gået over til at se det som et mere multifacetteret problem.

Når vi som behandlere prøver at forstå vores patienters smerter, er det ud fra den bio-psyko-sociale smertemodel. Denne model belyser så mange af de faktorer der spiller ind i vores opfattelse af smerte:​

Billede lånt fra:

  http://smertevidenskab.dk/moderne-smerteforstaaelse-del-2-den-biopsykosociale-smertemodel/

Kroniske smerter

Ved kroniske smerter, er det af endnu større vigtighed at vi lægger vægt på ovenstående model. Studier viser at, ved en kronisk skade kan selve den kropslige årsag til skaden være helet, men smerterne fortsætter. Hvorfor det?

Når du oplever smerte første gang i et område, bliver der sendt et signal via nerverne til din hjerne. Dette øger følsomheden i nerverne, og næste gang du fx laver samme bevægelse som du gjorde da du kom til skade, er du nu mere disponeret for at føle smerte. Der er ikke nødvendigvist skade eller fare, men du kan opleve den helt samme smerte, som hvis der var. Dit nervesystem er altså blevet mere følsomt. Og det er denne følsomhed vi i første omgang gerne vil undgå. Derfor er det vigtigt at hvis du har fået en skade, at få den ordentligt genoptrænet, med henblik på alle de faktorer der kan spille ind på smerteopfattelsen.

Så når vi spørger ind til civilstand, job, tidligere skader og generelt velvære, så er det ikke fordi vi vil snage i dit privatliv, men fordi vi rigtig gerne vil forstå den komplekse situation du er i og hjælpe dig så godt som muligt.​

Skrevet af Tine Thomsen

Fysioterapeut, idrætsfysioterapeut, akupunktør og massør

Læs mere om Tine her

Kilder:

Maxer.dk, Sundhed.dk, Videnomsmerter.dk

Blot 5 osteopatiske behandlinger kan afhjælpe mod fysiske og psykiske gener efter piskesmæld

Læs mere i artiklen nedenunder.

Osteopathic treatment of patients with long-term sequelae of whiplash injury: effect on neck pain disability and quality of life.

Author information
Abstract

OBJECTIVES:
The clinical sequelae and manifestation resulting from whiplash injury are defined as late whiplash syndrome (LWS). The objective of this study was to investigate whether a series of osteopathic treatments of patients with LWS may improve their symptoms.


DESIGN:
The study was designed as a two-phase (pre-post) clinical intervention study. In phase one, the patients received no treatment for 6 weeks; in phase two, they received five test-dependent osteopathic treatments.


SETTING:
Forty-two (42) patients (mean age 39 years) suffering from LWS due to car rear-end collisions were included.


INTERVENTION:
Five (5) individualized and custom-tailored osteopathic treatments at 1-week intervals were performed.


MAIN OUTCOME MEASURES:
Main outcome parameters were the neck-related pain and disability (determined by the Neck Pain and Disability Scale [NPAD]) and the quality of life (assessed on the SF-36). The presence of a post-traumatic stress disorder (PTSD) was diagnosed.


RESULTS:
A direct comparison between the untreated period and the treatment period revealed clinically relevant and statistically significant improvements in the osteopathic treatment period for the NPAD. In the intervention phase, the NPAD dropped from 41.5 to 26.0 points, which corresponds to an improvement of 37% (95% confidence interval=11.1-19.8; p<0.0005). For the SF-36, both the physical and the mental component summary showed a significant and substantial improvement during treatment phase (p=0.009 versus p=0.02). Prior to treatment, 17 patients (43.6%) were diagnosed with a positive PTSD; this number fell to only 6 (15.4%) during observation.


CONCLUSIONS:
Five (5) osteopathic treatments had a beneficial effect on the physical as well as the mental aspects of LWS and lives up to its claim of being a complementary modality in the treatment regimen of this condition. Based on these preliminary findings, rigorous randomized controlled studies are warranted.

Læs mere på:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23273259

Aarhus Osteopati søger en uddannet fysioterapeut gerne med erfaring og med høje menneskelige og faglige kompetencer.


Vi er i gang med at udvide vores tværfaglige behandlingsteam, og vi søger derfor en fysioterapeut til 15-30 timer ugentlig. Du skal have solide kompetencer indenfor træning og genoptræning. Det aller vigtigste er dog, at du er empatisk og vil dine klienter og kollegaer det bedste.

Aarhus Osteopati er en privat klinik – Alle behandlere i Aarhus Osteopati har indgående kendskab til hinandens evner, og vi ved, at vi kan komme skaderne til livs ved lige netop at bruge hinanden. Hos os er løsningen for vores (tit meget komplekse) klienter ikke den enkelte behandlers kompetencer men hele teamets. Med andre ord mener vi, at vi skaber de bedste resultater for vores klienter ved at løfte i flok. Vi oplever tit at være løsningen for klienter, der er blevet opgivet andre steder, og vi mener, at det skyldes kombinationen af vores gode samarbejdsevner og høje faglige niveau.

Som fysioterapeut i Aarhus Osteopati får du masser af faglig sparring, undervisning og udfordring og der er masser af plads til at dyrke et højt fagligt ambitionsniveau.

Din opgave i Aarhus Osteopati vil være at indgå i et fagligt højt og tværfagligt behandlingsteam. Her kommer du til at varetage genoptræning af patienter, manuel behandling af patienter, screening af patienter, udarbejdelse af genoptræningsprogrammer m.m. Vi er ofte afsted på diverse løbearrangementer og vi tager ud til vores samarbejdspartnere, hvilket også kræver, at du er villig til at arbejde enkelte weekender i løbet af året.

I Aarhus Osteopati arbejder vi desuden tæt sammen, om at gøre oplevelsen for den enkelte kunde ekstra god. Så det er vigtig, at du har indsigt i, hvilke mekanismer og tendenser der gør sig gældende inden for service og kundepleje. Vores klienter stiller høje krav til os både som behandlere og som virksomhed, og det er din opgave at leve op til de forventninger.

Derudover forventer vi, at du:

  • Vil gå langt for både klienter og kollegaer.
  • Er faglig nysgerrig, med interesse indenfor løb/løbestil, fodsåler og evt. akupunktur.
  • Har gode samarbejdsevner.
  • Kender dine egne begrænsninger og overlader gerne svære diagnoser til mere erfarne kollegaer.
  • Kan arbejde og holde hovedet koldt under pres.
  • Har gode kommunikationsevner på skrift.
  • Ikke er bange for forandring og udvikling.
  • Har humoristisk sans.


Vil du vide mere om stillingen, kan du skrive til klinikken på info@aarhusosteopati.dk

Stillingen søges elektronisk. Du kan sende din ansøgning til info@aarhusosteopati.dk

Ansøgningsfrist
Vi skal have din ansøgning senest 30. juni 2016 (tiltrædelse efter aftale snarest herefter)
Alle seriøse henvendelser får svar.

Vi glæder os til at høre fra dig

Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi

Osteopati er effektiv behandlingsmetode for kroniske rygsmerter ifølge et større studie i USA.

Aarhus Osteopati er eksperter i at finde og behandle årsager til kroniske rygsmerter - læs mere om vores behandling her​

Læs mere om studiet her:​​

Abstract

Context: Little is known about recovery after spinal manipulation in patients with low back pain (LBP).

Objective: To assess recovery from chronic LBP after a short regimen of osteopathic manipulative treatment (OMT) in a responder analysis of the OSTEOPAThic Health outcomes In Chronic low back pain (OSTEOPATHIC) Trial.

Methods: A randomized double-blind, sham-controlled trial was conducted to determine the efficacy of 6 OMT sessions over 8 weeks. Recovery was assessed at week 12 using a composite measure of pain recovery (10 mm or less on a 100-mm visual analog scale) and functional recovery (2 or less on the Roland-Morris Disability Questionnaire for back-specific functioning). The RRs and numbers-needed-to-treat (NNTs) for recovery with OMT were measured, and corresponding cumulative distribution functions were plotted according to baseline LBP intensity and back-specific functioning. Multiple logistic regression was used to compute the OR for recovery with OMT while simultaneously controlling for potential confounders. Sensitivity analyses were performed to corroborate the primary results.

Results: There were 345 patients who met neither of the recovery criteria at baseline in the primary analyses and 433 patients who met neither or only 1 of these criteria in the sensitivity analyses. There was a large treatment effect for recovery with OMT (RR, 2.36; 95% CI, 1.31-4.24; P=.003), which was associated with a clinically relevant NNT (8.9; 95% CI, 5.4-25.5). This significant finding persisted after adjustment for potential confounders (OR, 2.92; 95% CI, 1.43-5.97; P=.003). There was also a significant interaction effect between OMT and comorbid depression (P=.02), indicating that patients without depression were more likely to recover from chronic LBP with OMT (RR, 3.21; 95% CI, 1.59-6.50; P<.001) (NNT, 6.5; 95% CI, 4.2-14.5). The cumulative distribution functions demonstrated optimal RR and NNT responses in patients with moderate to severe levels of LBP intensity and back-specific dysfunction at baseline. Similar results were observed in the sensitivity analyses.

Conclusions: The OMT regimen was associated with significant and clinically relevant measures for recovery from chronic LBP. A trial of OMT may be useful before progressing to other more costly or invasive interventions in the medical management of patients with chronic LBP. (ClinicalTrials.gov number NCT00315120)​

Læs mere om studiet her​

Aarhus Osteopati hjalp mig til et liv uden smerter

I otte år havde jeg meget stærke smerter omkring hofte og lysken. Jeg var 15 år da det startede - nogle dage var værre end andre.

Mine forældre brugte mange penge på forskellige specialister, der skulle kunne hjælpe mig, så jeg fortsat kunne spille håndbold. Min store fritidsinteresse. Jeg spillede på højt plan og ville jo gerne kunne fortsætte med dette, men efterhånden blev smerterne så store, at jeg måtte stoppe.

Så kontaktede jeg Aarhus Osteopati. Efter første behandling fortalte min behandler mig at jeg led af hoftedysplasi. Jeg havde før dette, fået mange forskellige diagnoser, men Ivar havde hurtigt fået stillet den rigtige.

Jeg er nu blevet opereret og lever uden smerter. Noget jeg aldrig havde troet skulle ske. Jeg er Aarhus Osteopati meget taknemmelig og kan kun anbefale dem til andre.

Skulle jeg nogensinde få smerter igen, ville jeg ikke tvivle, men kontakte Aarhus Osteopati. De har styr på det.

Lina

Når børn og unge søger hjælp for migræne og vedvarende hovedpine, får halvdelen af tilfældene ikke den hjælp og rådgivning de nødvendigt har brug for. Dette er resultaterne fra et studie i USA.

Læs mere om studiet her.

Læs mere om hovedpine og migræne her​

Migræne hos børn og unge

Migræne hos børn og unge forekommer oftere end vi tror. Ca. 5% af alle børn rammes af migræne anfald før 15 års alderen ​og 1/3 del af dem inden 5 år. Nedenstående er de 9 tegn på dit barn lider af migræne og hovedpine.

  • ​Regelmæssig kvalme og opkast
  • Brat ændring i temperament (ked af det, vred, sur m.m.)
  • Hovedpine og smerter i hovedet - læs mere om hovedpine her
  • Smerter i maven (over 2 timer ad gangen) - læs mere om mavesmerter her
  • Køresyge
  • Bleg eller hvid i hovedet til tider
  • Sort under øjnene (ser træt ud)
  • Let dårlig syn (aura) til tider eller skiftende ændring af syn
  • Lysfølsomhed

Hvis du er i tvivl om dit barn lider af migræne, så få en undersøgelse af vores eksperter - kontakt Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi her

Læs mere om årsager, mekanismer og behandling af migræne her​

Er du hydreret nok?

Her er 10 tegn på du ikke drikker nok vand:

  • Tør mund og dårlig ånde - vand styrker spyt i munden som indeholder antibakterielle stoffer der er immunforsvarets første barriere mod bakterier.
  • Dårlig koncentrationsevne - Væsken i hjernen (cerebrospinalvæsken) består hovedsageligt af vand hvorfor dårlig væskebalance kan påvirke dens evne til at fungere.
  • Hovedpine og svimmelhed - Nyrerne skal have væske til at fungere, de styrer bl.a. vores blodtryk som kan være med til at give hovedpine. Manglende cerebrospinalvæske kan også give hovedpine.
    Læs mere om hovedpine her.
  • Tør hud - huden bliver elastisk ved hjælp af vand. Huden spiller vigtig rolle ved at holde immunforsvaret stærkt ved at beskytte mod bakterier og vira.
  • Hurtigt hjerteslag (arytmier) - dehydrering ændrer volumen af blodet, til at det bliver mere tykflydende. Dette har påvirkning af hjertets pumpeevne.
  • Træthed og dovenhed - ved manglende vandbalance vil blodtrykket falde, hvilket resulterer i manglende cirkulation og ilt transport til bl.a. hjernen og muskler.
  • Ændret appetit - vandbalancen holder blodsukker niveauet stabilt og reguleret. Dårlig vandbalance resulterer i svigende blodsukker og derfor trang til kulhydrater.
  • Led- og rygsmerter - led og brusk i kroppen består hovedsageligt af vand, hvorfor de er afhængig af god hydrering i kroppen.
    Læs mere om rygsmerter her.
  • Færre toiletbesøg - kroppen vil holde på den resterende vand i kroppen. Affaldsstoffer bliver derfor ikke skyllet ud, hvilket kan give problemer i fysiologien i kroppen.

1,5-2 liter vand om dagen kan der anbefales. Der skal selvfølgelig tage højde for størrelse og aktivitetsniveau (højt aktivitetsniveau = over 1,5-2 liter om dagen).

Spændingshovepine

Dette studie indikerer at osteopatisk behandling har god effekt på folk der lider af spændingshovedpine. Læs mere om spændingshovedpine i linket - her.

Abstract

CONTEDXT:

Osteopathic manipulative therapy (OMTh; manipulative care provided by foreign-trained osteopaths) may be used for managing headache pain and related disability, but there is a need for high-quality randomized controlled trials to assess the effectiveness of this intervention.

OBJECTIVE:

To explore the efficacy of OMTh for pain management in frequent episodic tension-type headache (TTH).

DESIGN:

Single-blind randomized placebo-controlled pilot study.

SETTING:

Patients were recruited from 5 primary care settings.

PATIENTS:

Forty-four patients who were affected by frequent episodic TTH and not taking any drugs for prophylactic management of episodic TTH were recruited.

INTERVENTIONS:

Patients were randomly allocated to an experimental or control group. The experimental group received corrective OMTh techniques, tailored for each patient; the control group received assessment of the cranial rhythmic impulse (sham therapy). The study included a 1-month baseline period, a 1-month treatment period, and a 3-month follow-up period.

MAIN OUTCOME MEASURES:

The primary outcome was the change in patient-reported headache frequency, and secondary outcomes included changes in headache pain intensity (discrete score, 1 [lowest perceived pain] to 5 [worst perceived pain]), over-the-counter medication use, and Headache Disability Inventory score.

RESULTS:

Forty patients completed the study (OMTh, n=21; control, n=19). The OMTh group had a significant reduction in headache frequency over time that persisted 1 month (approximate reduction, 40%; P<.001) and 3 months (approximate reduction, 50%; P<.001) after the end of treatment. Moreover, there was an absolute difference between the 2 treatment groups at the end of the study, with a 33% lower frequency of headache in the OMTh group (P<.001).

CONCLUSION:

This feasibility study demonstrated the efficacy of OMTh in the management of frequent episodic TTH, compared with sham therapy in a control group. Osteopathic manipulative therapy may be preferred over other treatment modalities and may benefit patients who have adverse effects to medications or who have difficulty complying with pharmacologic regimens. This protocol may serve as a model for future studies.

© 2014 The American Osteopathic Association.

Læs mere på: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25170037 

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark behøver du ikke lægehenvisning

Når nytårskrudtet er fyret af, så kan patienter, der er medlem af sygeforsikringen ”danmark” få tilskud til fysioterapi-regningen uden lægehenvisning. Beslutningen vækker glæde hos Danske Fysioterapeuter.
”Det vil gøre det lettere at være patient. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi længe har arbejdet for direkte adgang. Det her er et kæmpe fremskridt for den vision. Samtidig vil ”danmarks” beslutning gøre det lettere at være patient og give et friere valg af fysioterapeut,” siger formand Tina Lambrecht.


Tilskuddet fra ”danmark” dækker typisk omkring halvdelen af egenbetalingen for at gå til fysioterapeut – svarende til 30% af prisen uden offentligt tilskud.

Inspirere forsikringsselskaber

Da der sidste år var diskussion om ydernummersystemet i Danske Fysioterapeuter, blev det blandt andet besluttet, at foreningen skal arbejde for, at ”danmark” og selskaberne bag sundhedsforsikringer åbner op for at give tilskud til behandling udenfor ydernummersystemet.


Tina Lambrecht håber, at ”danmarks” beslutning vil få flere forsikringsselskaber til at stoppe med at kræve lægehenvisning for at give tilskud til regningen fra fysioterapeuten.


”Det er jo grundlæggende mærkværdigt, at en privat forsikring kræver en lægehenvisning. Derfor er det dejligt, at sygesikringen ”danmark” viser, at det kan lade sig gøre,” siger hun.

Lettere at være patient

Samtidig vil beslutningen lette administrationen af tilskud til fysioterapi. En del patienter går i dag til fysioterapeut uden henvisning og kontakter først derefter ”danmark” for at få refusion. Hvad der så kræver en efterfølgende tur omkring den praktiserende læge for at få en henvisning.


”danmark har et mål om, at det skal være nemt at få sit tilskud som medlem. Det kan vi kun bakke op om. Jo sværere det er, jo længere risikerer vi, at folk venter med nødvendig behandling,” siger Tina Lambrecht.

Kilde: www.fysio.dk 

Vidste du at osteopati kan afhjælpe astma hos børn?​

Studiet nedenunder viser at der er klar effekt af osteopatisk behandling i form af manipulationer af børn der døjer med astma.

J Am Osteopath Assoc. 2005 Jan;105(1):7-12.

Effects of osteopathic manipulative treatment on pediatric patients with asthma: a randomized controlled trial.

Author information

Abstract

Asthma is a common chronic condition that has long plagued the pediatric patient population. Asthma in children can cause excessive school absenteeism, hospitalizations, and even death. Osteopathic manipulative treatment (OMT) is an underutilized noninvasive treatment method for patients with asthma. The use of OMT may help decrease mortality and morbidity rates among this patient group. The authors conducted a randomized controlled trial attempting to demonstrate the therapeutic relevance of OMT in the pediatric asthma population. With a confidence level of 95%, results for the OMT group showed a statistically significant improvement of 7 L per minute to 9 L per minute for peak expiratory flow rates. These results suggest that OMT has a therapeutic effect among this patient population. The authors suggest that more clinical trials are required to better demonstrate the effectiveness of OMT in patients with asthma.​

Artikel i Jyllandsposten

Artikel i Cykelmagasinet

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​