Vi tilbyder

Babymassage

Hvorfor tilbyder vi babymassage og hvilke gavnlige effekter kan det have for dit barn?

Babymassage​

​Babymassage er en kærlig og blid form for massage hvis formål er, at få babyens muskulatur og nervesystem i bero og balance. Berøring og kropskontakt er essentiel i babyers behov og nødvendig således babyen er i stand til at udvikle sig motorisk såvel som psykisk. I den første tid efter fødslen er babyens krop i en form for chok tilstand. Babyen reagerer instinktivt på de indre reflekser som ikke er tunede endnu. Muskler bliver spændte, organer og fordøjelse fungerer ikke og leddene bliver stive. Babymassage normaliserer nervesystemets tonus således musklerne afslappes, løsner op for nerverne til fordøjelsen således peristaltikken bliver kraftigere og nedsætter spændstigheden i babyens led.

Bestil en tid i dag

Ivar Dagsson
Ivar Dagsson

Bookes via kontoret, ej online. Autoriseret Osteopat DO, M.D.O., Autoriseret Fysioterapeut & INS Behandler

Hvordan foregår babymassage

Baby massage hos Aarhus Osteopati foregår i rolige og trygge omgivelser hos en baby ekspert på en af vores klinikker rundt om i landet.

Forud for baby massagen bruger vores baby specialist lidt tid på at lære både babyen og forælderen at kende ved at stille relevante spørgsmål og ved at lære babyens kropssprog.

Selve massagen foregår på en briks med et blødt underlag, i et rum hvor lys og temperatur er fordelagtigt for at babyen kan slappe af.

Baby eksperten anvender forskellige former for massage teknikker, alt efter hvilket formål behandlingen skal rette sig imod. Hvis der er tale om spændinger og myoser i muskulatur, så anvender behandleren blide og rolige teknikker men hvis der er tale om mavekneb eller andre problemer med organer så bliver der anvendt organteknikker.

I mange tilfælde viser eksperten forældrene hvordan de selv kan behandle / massere babyen udvalgte steder i kroppen, hvis formål er at få bugt med problemet.

Babymassage

Babymassage mod mavekneb

​Babymassage er særdeles effektivt mod problemer i fordøjelse og mave. Massage teknikkerne nedsætter nemlig spændstigheden i muskulaturen, afstresser kroppen og derved hjælper nervesystemet med at koncentrere sig om mave-tarm systemet.

Babyernes nervesystem er bygget op på sympatikus (stress) og parasympatikus (heling og fordøjelse). Stresset krop vil derfor hæmme den naturlige peristaltik af mave-tarm systemet.

Massage af babyer er ligeledes særdeles god for lokalt at få bugt med spændte og ømme lukkemuskler i tarmsystemet. Disse muskler er ofte overaktive særligt den første stykke tid efter fødslen som kan være meget traumatisk for den lille.

Babymassagen for fordøjelsen retter sig ligeledes altid på at få løsnet spændte muskler og led i nakke og ryg idet det er her vagus nerven (fordøjelsenerven) og andre nerver til fordøjelsen stammer fra.

Hvorfor er baby massage et godt tiltag?

Babymassage forbedrer søvn

Søvn er den aktivitet det parasympatiske nervesystem er mest aktiv i. Det parasympatiske nervesystem, heling og fordøjelse, er styret af kroppens 10 kranienerve (hjernenerve).

Denne nerve bliver mest aktiv når kroppen opnår den dybeste form for søvn, REM søvn, hvor babyernes hjerne er ligeså aktiv som i vågen tilstand.

Denne aktivitet har en special form, nemlig at hjælpe hjernen med at rense sig selv og samtidigt lagre vågentidens sanseindtryk de rigtige steder i hjernen. Dette hjælper babyerne med at udvikle nervesystemet fra de aktiviteter de har oplevet om dagen.

Babymassage afhjælper netop babyernes nervesystem i, at komme i balance, væk fra sympatikus (stress og overaktivering af muskler, led osv.) og over i parasympatisk tilstand (heling og fordøjelse). Derved har babyernes hjerne nemmere og hurtigere ved at komme ned i dyb søvn og REM søvn.

Babymassage

Undervisning af forældre

Her på klinikken i Århus går vi særdeles meget op i, at undervise forældre i hvordan de selv kan afhjælpe deres babyer bedst muligt med forskellige former for massage teknikker.

Vi afholder diverse workshops her på klinikken hvor forskellige former for behandlere, herunder fysioterapeuter, massører og osteopater, underviser forældre i behandlings og massage teknikker mod bl.a. fordøjelseproblemer, nakke- og rygsmerter, refluks, kolik m.m.

Yderligere kan forældre booke individuel tid sammen med vores baby eksperter hvor de kan blive undervist i behandlingsteknikker for de specifikke problemstillinger deres baby eventuelt døjer med.

Dette er en unik måde at blive undervist på. Her kan babyen ligeledes blive behandlet / masseret af behandleren inden undervisningen.

Osteopatisk tilgang til babymassage

Vi huser osteopater, kranio sakrale terapeuter, fysioterapeuter, massører og akupunktører som alle har speciale indenfor diagnosticering og behandling af babyer og babyrelaterede gener.

Vi har alle en lang uddannelse bag os i netop anatomi, fysiologi, psykologi, biomekanik og ergonomi af babyer og babyers hverdag. Ugentligt “går” flere hundrede babyer ind og ud af vores klinik med stor glæde.

Vi tilbyder hele pakken for babyer. Vi behandler babyer for gener og skader, træner babyer med motoriske problemer, afstresser babyer med massage og derudover underviser forældre i behandling og massage af deres babyer.

I tvivl om vi kan hjælpe?

Book en 15 minutter uforpligtende samtale

Book gratis screening

Find din nærmeste afdeling

Babymassage Babymassage
Roskilde
Læs mere
Babymassage Babymassage
Hillerød
Læs mere
Babymassage Babymassage
Hjørring
Læs mere
Babymassage Babymassage
Randers
Læs mere
Babymassage Babymassage
Frederiksberg
Læs mere
Babymassage Babymassage
Valby
Læs mere
Babymassage Babymassage
Esbjerg
Læs mere
Babymassage Babymassage
Vejle
Læs mere
Babymassage Babymassage
Horsens
Læs mere
Babymassage Babymassage
Aalborg
Læs mere
Babymassage Babymassage
Haderslev
Læs mere
Babymassage Babymassage
Odense
Læs mere
Babymassage Babymassage
Herning
Læs mere
Babymassage Babymassage
Holstebro
Læs mere
Babymassage Babymassage
Næstved
Læs mere
Babymassage Babymassage
Østerbro
Læs mere
Babymassage Babymassage
Amager
Læs mere
Babymassage Babymassage
Aarhus
Læs mere

Medlem af Danske Osteopater

​Aarhus Osteopati er medlem af Danske Osteopater. Dette sikrer kunder at de får kvalitets osteopatisk behandling. Osteopat D.O. M.R.O.DK.

danske osteopater
Babymassage

Kontakt os i dag

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Har du spørgsmål til dine forsikringer, til din behandler eller noget helt tredje – så tøv ikke med at tage fat i os.

Tel: 29 84 85 58 (man-tor: 08-12 & 13-15, fredag: 08-12)