Vi behandler

Cykelskader

Lær mere om skader på cyklen på denne underside

Cykelskader i Danmark

Vi specialiserer sig indenfor analyse og behandling af sportsskader, herunder cykelryttere. Vi har årelang erfaring indenfor behandling af specifikke cykelrelaterede skader. Vi behandler og samarbejder med de største cykeltalenter i Danmark. I takt med cykelsportens stigende popularitet i Danmark, oplever vi flere og flere af disse typer skader. Ofte kan disse skader være med til at mindske den fysiske aktivitet hvilket kan afføde en lang række andre problemstillinger i kroppen.

Kommet til skade på cyklen? Bestil tid i dag

Ivar Dagsson
Ivar Dagsson

Bookes via kontoret, ej online. Autoriseret Osteopat DO, M.D.O., Autoriseret Fysioterapeut & INS Behandler

Spring til afsnit [Vis]

  De mest hyppige cykelskader

  Nakkesmerter

  Nakkesmerter forekommer hos 30-50 % af den voksne befolkning i løbet af et år.

  Cykelryttere er ofte generede af smerter i nakke og skuldre på baggrund af den foroverbøjede stilling, de befinder sig i lang tid ad gangen.

  Bindevævet i brystkassen forårsager ligeledes ofte smerter i overgangen fra nakken og brystkassen.

  Prikkende og sovende hænder

  Denne type gene rammer ofte de motionister og cykelryttere der til dagligt arbejder på kontor og derved sidder i forvejen mange timer om dagen. Mekanismerne her er, at blodkar og nerver ud til arme og hænder afklemmes mellem kraveben og det øverste ribben når ryttere bliver træt og hænger på cykelstyret.

  ​​

  Rygsmerter

  De områder der oftest er belastede ved cykelryttere er området øverst i lænden og nederst i lænden. Det er i disse områder hvor fordeling af belastningen i rygsøjlen er størst. Når rygsøjlen har været i en foroverbøjet stilling igennem hele dagen, på arbejde og på cyklen, kan områderne ofte overbelastes. Cykling kræver ligeledes stor bevægelighed sidelæns, idet det støtter kraftoverførslen fra core musklerne igennem benene til pedalerne.

  Lænden er det vigtigste område i kroppen der sørger for bevægelighed i sidelæns retning.

  Cykelskader

  Hofte- og bækkensmerter

  Et af de allerhyppigste smerteproblematikker er smerter i bækken og hofteregion. Grundet positionen på cyklen skal der ikke ret meget til før lårknoglen afklemmer ledlæben i hofteskålen, altså det bindevæv som holder lårbenshovedet på plads i leddet. Længerevarende siddestilling på forkert saddel kan eksempelvis medføre spændinger af hoftebøjer, den dybe baldemuskel eller dybe hoftemuskler, hvilket kan medføre afklemning og betændelsestilstande i hofteleddet.

  Der stilles også stor bevægelighed og stabilitet af bækkenleddene idet leddene er vægtstangsarmen fra den kraft der kommer fra core musklerne ned til benene.

  Knæsmerter

  Knæene er det vigtigste område hvad angår kraftoverførsel for en cykelrytter. Desværre er bevægeligheden i knæleddet afhængig af bevægeligheden i hofte/bækken og ankelleddet, idet knæet ikke har et fix punkt som de andre led. Dette gør knæleddet meget udsat for overbelastingsskader.

  Prikkende og sovende fødder

  Som ved sovende hænder er dette en indikation på at blodkar og nerver afklemmes på deres vej ud i benet. Spændt hoftebøjer og baldemuskler, fejlstilling i bækkenet og rygsmerter er ofte årsagerne til prikkende og sovende fødder.

  Akutte cykelskader & forebyggelse

   • Behandling af aktuelle skader – vi er eksperter i at finde årsager til rygsmerter, nakkeproblemer, knæsmerter, hoftesmerter m.m. Vi i Aarhus Osteopati har alle over 10 års uddannelse inden for undersøgelse og behandling af gener i hele kroppen.

  • Forebyggende behandling – cykling kræver stor bevægelighed flere steder i kroppen. Aarhus Osteopati analyserer de vigtigste områder i kroppen, individuelt målrettet i forhold til din kropstype og biomekanik, med det formål at holde din krop sund og skadesfri. Vi undersøger og behandler ligeledes alle systemer i kroppen der hjælper dig med at performe og restituere efter hårde træningspas.

  Kenneth fortæller lidt mere om nakkesmerter

  Nakkesmerter er som omtalt en af de typer af skader vi ser mest i forhold til cykelryttere. Herunder fortæller vi lidt mere omkring nakkesmerter og hvad man skal være opmærksom på.

  I tvivl om vi kan hjælpe?

  Book en 15 minutter uforpligtende samtale

  Book gratis screening

  Osteopatisk behandling af cykelskader

  Vi er eksperter i at finde årsager til cykelrelaterede smerter. Vi behandler alle systemer i kroppen, muskuloskeletale system, organsystemet, blodsystemet, hormonsystemet, nervesystemet og de kranio sakrale system, med det formål at optimere præstationen på cyklen såvel som at forebygge og behandle skader.

  Bestil tid i dag
  Cykelskader

  Kontakt os i dag

  Vi sidder altid klar til at hjælpe. Har du spørgsmål til dine forsikringer, til din behandler eller noget helt tredje – så tøv ikke med at tage fat i os.

  Tel: 29 84 85 58 (man-tor: 08-12 & 13-15, fredag: 08-12)