I tvivl om noget?

Ofte stillede spørgsmål

Generelt om osteopati

Vores support sidder altid klar til at hjælpe – vi vil dog gerne komme dem i forkøbet, og ikke mindst hjælpe dig. Derfor har vi samlet de spørgsmål vi oftest besvarer herunder. Har du brug for yderligere hjælp er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad er osteopati?
plus

Osteopati er en manuel medicinsk behandlingsform, dvs. At vores redskaber kun er vores viden og vores hænder. En osteopat undersøger og behandler alle vores kropssystemer – knogler, muskler , nerver, lymfe, organer og blodkar, derfor betragter osteopatien kroppen som en helhed. Formålet med osteopati er at genoprette balance i og mellem systemerne hvilket er med til at stimulere og afhjælpe kroppen til at genvinde sin normale funktion og helbrede sig selv.

Er osteopati smertefuldt?
plus

Som udgangspunkt nej. Som osteopat har du flere hundrede behandlingsteknikker til at løse problemstillingen, hvorfor behandlingen behøver ikke at være smertefuld. Dog kan behandling direkte på en smertegivende struktur ofte blive smertefuld.

Hvad er forskellen på osteopati og andre former for behandling såsom fysioterapi?
plus

I Danmark har en osteopat en fysioterapeut uddannelse i forvejen. Dog kommer en række af vores behandlere også med andre baggrund i bagagen, såsom læge & massør. Den grundlæggende forskel mellem osteopati og fysioterapi er, at osteopati er generelt mere holistisk og en osteopat behandler kropssystemer såsom kredsløbet, organsystemet, alle neurologiske systemer, hormonsystemet m.m. som fysioterapeuten ikke gør.

Hvorfor er osteopati dyrere en fysioterapi?
plus

Osteopati er dyrere end fysioterapi i Danmark fordi som osteopat har du fysioterapi uddannelse i forvejen.

Må børn og babyer blive behandlet af osteopater?
plus

Ja. Aarhus Osteopati behandler mellem 750 og 1.500 babyer og børn om ugen i alder fra få uger til teenage alderen.

Hvor stammer osteopatien fra?
plus

Osteopati blev grundlagt i 1874 af Dr. Andrew Taylor Still i USA. Han udviklede denne behandlingsform baseret på ideen om, at korrekt justering af kroppens strukturer kan forbedre helbredet. Denne filosofi var revolutionerende på det tidspunkt og har siden udviklet sig til en anerkendt praksis i mange lande – og er nu også en anerkendt behandlingsform i Danmark, samt resten af skandinavien.

Osteopati vs kiropraktor?
plus

Osteopati og kiropraktik har begge fokus på kroppens struktur og funktion, men de adskiller sig i behandlingsmetoder og filosofi. Osteopati indebærer ofte blidere manipulationer og en mere holistisk tilgang, mens kiropraktik fokuserer mere på specifikke justeringer. Osteopati er en 4-årig overbygning af fysioterapien og har som udgangspunkt mere viden omkring kroppens systemer, kva. uddannelsen. Ligeledes har flere osteopater også en baggrund i lægefaget.

Er der bivirkninger ved osteopati?
plus

Almindelige bivirkninger af osteopatisk behandling inkluderer midlertidig ømhed eller ubehag i de behandlede områder. Dertil kan man være mere træt og generelt opleve at kroppen forsøger at “hele” sig selv efter en behandling. Det er ganske normalt. Din osteopat vil forklare dig hvad du kan forvente og du er altid velkommen til at stille spørgsmål til behandlingen.

Forsikringer & osteopati

Kan jeg få en henvisning fra min læge?
plus

Når du besøger Aarhus Osteopati har du ikke brug for en henvisning fra lægen. Du kan ikke få tilskud med henvisning fra lægen. Hvis du har en forsikring der skal dække udgifterne, kan det dog være du har brug for henvisning.

Dækker min forsikring?
plus

De fleste forsikringer dækker osteopati og fysioterapi. Vi har færdiguddannede osteopater ansat men vi har også fysioterapeuter der er under uddannelse til at blive osteopat. Derfor vil du også have mulighed for at bruge fysioterapi dækning hos vores osteopat stud. Du skal selv kontakte din forsikring, hvis du ønsker brug af din forsikring.

Kan jeg få tilskud fra sygeforsikring Danmark?
plus

Hvis du er medlem af sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud.

Du får 175 kr. I tilskud til din første osteopati behandling og 125 kr. I tilskud til dine efterfølgende osteopati behandlinger. Du får kun tilskud til osteopati fra Sygeforsikring Danmark, hvis behandleren er færdiguddannet osteopat og har modtaget sin autorisation.

Du får 133 kr. I tilskud til din første fysioterapi behandling og 88 kr. I tilskud til dine efterfølgende behandlinger.

Behandlinger

Hvilken behandler skal jeg vælge?
plus

Vi står indenfor alle vores behandlere i hele landet. Hvis problemet drejer sig om en sjælden tilstand, så anbefaler vi at du vælger en af de mest erfarne behandlere. Hvis du er i tvivl om hvilken behandler du skal vælge så giv os et kald eller skriv en mail til følgende mailadresse [email protected]

Hvor lang tid er behandlingens varighed typisk?
plus

En behandlings varighed er mellem 30 min til 60 min. Varigheden er forskellig fra behandler til behandler.

Hvor mange behandlinger har jeg brug for?
plus

Det er meget forskelligt og individuelt hvor mange behandlinger der skal til for at afhjælpe netop dine problematikker. Som osteopat ved Aarhus Osteopati stræber vi altid efter, at finde og løse årsagerne til problemet, dvs. Ikke kun quick fix, hvorfor behandlingsforløbet oftest er i hvert fald over 3 behandlinger.

Hvad skal jeg medbringe?
plus

Til behandlingen bedes du medbringe et håndklæde eller et lagen som du skal ligge på briksen under behandlingen. ​

Hvor meget koster en behandling?
plus

Vi har forskellige priser på vores behandlere. Årsagen til dette er, at nogle af vores behandlere er under uddannelse på osteopati studiet. Prisen kan ligeledes afhænge af, hvor meget erfaring behandleren har. Du kan se alle de forskellige priser her. Pris på osteopati er varierende fra land til land og region til region. Dertil afhænger det også meget af hvor “kendt” den enkelte behandler er. Oftest vil behandlere med mange års erfaring havde en fyldt kalender og dermed højere timepris.

Hvordan ser den typiske behandling ud?
plus

En osteopatisk konsultation / behandling er delt op i tre faser. Første fase er en “intro” fase hvor osteopaten gennemgår sygdomshistorien samt gennemgang af relevante informationer der kan have betydning for den aktuelle gene eller smerte. Dette foregår igennem en dybdegående samtale. Fase to er manuel undersøgelse hvor osteopaten anvender specialist osteopatiske undersøgelsesteknikker med patienten på briksen. Fase tre behandler osteopaten de årsager der har forårsaget problemet / smerten. Derefter kan der være en kort vejledning af øvelser, ændring i livsstil, rettelse af ergonomi eller noget andet relevant for den individuelle problemstilling.

Kan jeg blive ringet op af en behandler?
plus

Du kan bede om at blive kontaktet af en behandler. Behandleren vil herefter kontakte dig hurtigst muligt. Det er cirka indenfor to dage.

Hvad tøj skal jeg have på?
plus

Du skal have tætsiddende tøj på, evt.Træningstøj. Du kan blive bedt om at tage tøj af alt efter behandlings problematikken. Tag tøj på som du føler dig tilpas i.

Kan I sende min kvittering for min behandling?
plus

Ja vi kan sende en kvittering på mail efter behandling. Kontakt os hvis du ønsker en kvittering.

Må jeg spise og drikke før en behandling?
plus

Som regel ja, men hvis behandlingen skal omhandle fordøjelsen, så anbefaler vi at du spiser 2-3 timer inden. Hvad angår drikke kan du drikke inden behandling, uanset tidspunkt.

Andre spørgsmål

Hvordan aflyser jeg min tid?
plus

Du kan aflyse din tid op til 24 timer før din behandling. Du kan nemt rette / aflyse tid via din egen profil. 

Lykkedes det ikke så kontakt vores kontor – husk gerne at være ude i god tid, så andre kan få din tid.

Kontoret kan træffes på telefon 29 84 85 58  & e-mail: [email protected]

Hvad er en gratis screening?
plus

En gratis screening indeholder følgende:

✔ 15 minutters screening af en osteopat
✔ Hvad er problemstillingen?
✔ Er det noget vi kan løse?
✔ Og hvis det er, hvad er planen herfra?

Gratis screening er en ganske kort session med en osteopatisk behandler. Sessionen går ud på at behandleren får et kort indblik i historien og i den fysiske case. Screeningen foregår i én af Aarhus Osteopati´s lokationer rundt i landet i behandlerens behandlerrum. Screeningen tager mellem 15 – 30 minutter.

Vil I sende fakturaen for min behandling?
plus

Hvis du ikke har betalt for din behandling på klinikken, vil du modtage en faktura på din mail næste formiddag fra vores eksternt betalingssystem.

Hvis du ikke modtager fakturaen på din mail, bedes du kontakte kontakte kontoret via denne mailadresse eller ringe til os på følgende tlf.nr.: 29 84 85 58.

Min behandler har ikke modtaget sin autorisation?
plus

Afventer din færdiguddannet osteopat sin autorisation, kan du kun få fysioterapi tilskud fra Sygeforsikring Danmark. Du skal yderligere være opmærksom på, at har du en bevilling fra din sundhedsforsikring til osteopati, får du ikke tilskud fra sygeforsikring Danmark, hvis behandleren afventer sin autorisation.

Hvor kan jeg se videoer med øvelser?
plus

Du er velkommen til at gå ind på vores facebookside “Aarhus Osteopati”, Instagram “Aarhus Osteopati”, hvor vi hver dag ligger forskellige videoer op med øvelser.

Hvor ser jeg hvilke kurser I afholder?
plus

Du kan se hvilke kurser vi afholder på vores facebookside, tryk på mere, tryk på begivenheder, tryk på kurset og tilmeld tid via link.

Hvordan tilmelder jeg mig et af jeres kurser?
plus

Du tilmelder dig et af vores kurser på vores facebookside.

  • Tryk på “mere”
  • Tryk på “Begivenheder”
  • Tryk begivenheden og tilmeld dig via link

Hvordan tilmelder jeg mig en workshop?
plus

Du tilmelder dig en af vores workshop på vores facebookside.

  • Tryk på “mere”
  • Tryk på “Begivenheder”
  • Tryk begivenheden og tilmeld dig via link

Jeg vil gerne høre mere om osteopat uddannelsen?
plus

Ønsker du at høre alt omkring uddannelsen, skal du skal kontakte Jens Gram via følgende mailadresse [email protected]

Kan jeg få taget røngentbilleder?
plus

Nej vi har ikke mulighed for at tage røntgenbilleder på klinikken.

Kan I tage blodprøver?
plus

Vi kan ikke tage blodprøver på klinikken, ved blodprøver skal du kontakte din læge.

Hvad sker der ved afbud & udeblivelse?
plus

Husk venligst at aflyse din tid senest dagen inden arrangementet finder sted. Hvis du udebliver uden at aflyse, vil der blive opkrævet den normale takst.

Spørgsmål til uddannelsen

Hvad sprog er uddannelsen på?
plus

Selvom uddannelsen foregår på engelsk, er der danske assistenter til rådighed. Som udgangspunkt er niveauet til at være med på, og vi tilbyder i AAO muligheden for at spare med uddannede osteopater og ikke mindst få input til uddannelsen. Ofte vil du være på samme niveau som andre der er igang med uddannelsen og dermed kan følges ad.

Jeg vil gerne høre mere om osteopat uddannelsen?
plus

Ønsker du at høre alt omkring uddannelsen, skal du skal kontakte Jens Gram via følgende mailadresse [email protected]

Hvad koster osteopat uddannelsen?
plus

38,500 dkk, pr. år betalt månedligt 3208 kr. 6% rabat ved betaling af et helt år. Flere spørgsmål til priser så tag endelig kontakt til os.

Hvad er omfanget af uddannelsen?
plus

3-6 timer om måneden med læsning, afhængig af perioden. Mange er samtidig beskæftiget som fysioterapeuter eller massører. Dette er en del af det, vi tilbyder i AAO – muligheden for at opnå praktisk viden, mens man udvikler sit faglige niveau.

Find din nærmeste osteopat

Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Roskilde
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Hillerød
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Hjørring
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Randers
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Frederiksberg
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Valby
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Esbjerg
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Vejle
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Horsens
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Aalborg
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Haderslev
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Odense
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Herning
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Holstebro
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Næstved
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Østerbro
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Amager
Læs mere
Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål
Aarhus
Læs mere

Medlem af Danske Osteopater

​Aarhus Osteopati er medlem af Danske Osteopater. Dette sikrer kunder at de får kvalitets osteopatisk behandling. Osteopat D.O. M.R.O.DK.

danske osteopater
Ofte stillede spørgsmål

Kontakt os i dag

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Har du spørgsmål til dine forsikringer, til din behandler eller noget helt tredje – så tøv ikke med at tage fat i os.

Tel: 29 84 85 58 (man-tor: 08-12 & 13-15, fredag: 08-12)