Vi behandler med

DUTCH-test

Test af kønshormoner, stresshormoner og meget mere

GI MAP

DUTCH testen (Dried Urine Test for Comprehensive Hormones) er en urinprøve, som giver et utrolig dybt og nuanceret billede ind i dit hormonelle system og de relationer, der kan være hertil. Testen er oplagt i forbindelse med meno-pause, PMS, stress-symptomer, uforklarlig træthed og andre symptomer der kan være relateret til det hormonelle system. Den er derfor ligeledes relevant for at supplere andre undersøgelser, da den favner utrolig bredt, men samtidig er en af de mest specifikke test på nogle områder inde for hormoner. Testen bruges verden over af nogle af de førende læger inde for deres område pga. at den kigger på hvordan din krop omsætter de forskellige hormoner og ikke blot på produktionen, hvilket selvfølgelig ligeledes kan være en afgørende faktor i nogle situationer.

Læs mere om funktionel medicin

Emil Schouw
Emil Schouw

Functional medicine: Skræddersyede tests, kost og livsstil, drevet af din krops biokemi. Start din rejse med en gratis konsultation i dag.

Stresshormoner

DUTCH-testen er særlig god når det kommer til testning af stresshormonet kortisol. Den måler nemlig både det omsatte kortisol og totale kortisol gennem metabolitter og giver derved et mere præcist billede end en blodprøve, der ikke fortæller os noget om hvor meget kortisol som er frit og hvor meget der er bundet (utilgængeligt).

Dette giver DUTCH-testen dig svar på. Kortisol er særdeles vigtigt for, at du kan komme op om morgenen og har energi til dagen, men det er lige så essentielt at du kan skrue ned igen når det er tid til at komme i seng.

Alt dette giver DUTCH-testen svar på, hvorfor testen både kan være relevant, hvis du lider af uro eller stress, men også hvis du har svært ved at finde energien i hverdagen.

Lavt energiniveau kan selvfølgelig også skyldes andre eller mere alvorlige tilstande.

Kilde: netdoktor.dk 

Bliv testet? Bestil tid i dag

DUTCH-test

Kønshormoner

DUTCH-testen giver også indblik i dine kønshormoner som f.eks. østrogen (Estron = E1, Estradiol=E2 Estriol =E3), Testosteron, progesteron, DHEA, samt konverteringen af disse til andre hormoner som blandt andet DHT, det mest potente mandlige kønshormon. 

DUTCH-testen kigger yderligere på hvordan din krop skiller sig af med østrogen, hvilket er essentiel i forhold til biotransformation (afgiftning). Dette er særdeles relevant for at hormoner ikke bliver i kroppen og derved kan påvirke tilstande, som er følsomme overfor f.eks. østrogen.

Testen kigger ligeledes på hvordan dine mandlige kønshormoner bliver konverteret i din krop, hvilket kan have betydning i forhold til hårtab, uønsket skægvækst, hudproblemer m.m. Mandlige kønshormoner er lige så essentielle for mænd som for kvinder, men mængden hos mænd er selvfølgelig højere.

Kilde: netdoktor.dk

Vi fortæller her lidt mere om mavesmerter

I tvivl om vi kan hjælpe?

Book en 15 minutter uforpligtende samtale

Book gratis screening

Andre markører

DUTCH-testen giver adskillige andre informationer, som blandt andet din mængde af b12 inde i cellerne.

Ved en normal blodprøve måles det tilgængelige b12, men dette er IKKE et udtryk for om b12 kommer ind i cellen, hvor det skal bruges. Dette tester DUTCH-testen for og b12 er blandt andet vigtigt i forbindelse med methylering, som er regeneration af DNA og det spiller en afgørende rolle i afgiftningsprocessen (Biotransformation), samt for dannelsen af røde blodlegemer.

B12 mangel er mere normalt end man umiddelbart skulle tro og blandt kødspisere og det kan give adskillige symptomer som hovedpine og træthed. Testen kigger ligeledes ind i vitamin b6 som blandt andet hjælper til omdannelsen af proteiner. Derudover giver DUTCH-testen svar på melantonin, dopamin, adrenalin og noradrenalin niveauerne i din krop, samt flere detaljeret metabolit markører.

Bliv testet? Bestil tid i dag

Kilde: food.ku.dk

DUTCH-testen er en særdeles omfattende test og giver et dybt indblik i din biokemi og fysiologi. Den er nem at lave ved en simpel urinprøve, så det er helt sikkert overkommeligt for de fleste. Som med så mange andre test og måleredskaber er det ofte først nødvendigt med en vurdering af din situation, så alle forhold kan tages med i betragtning når en eventuel test udvælges til netop dig. Det er vigtigt for Århus Osteopati og vores behandlere inde for Functional Medicine, at der foreligger en grundig gennemgang af din situation inden testredskaber igangsættes.   

Nyt perspektiv? Bestil tid i dag

Lær om funktionel medicin​

I videoen nedenunder kan du lære om funktionel medicin til behandling af kroniske lidelser, som stofskifteproblemer, mavetarmsygdomme, fordøjelsesproblemer og mange flere.

DUTCH-test

Kontakt os i dag

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Har du spørgsmål til dine forsikringer, til din behandler eller noget helt tredje – så tøv ikke med at tage fat i os.

Tel: 29 84 85 58 (man-tor: 08-12 & 13-15, fredag: 08-12)