Vi behandler
Sportsskader
Lær mere om sportsskader på denne underside
Sports- og idrætsskader i Danmark
Over 50 pct. af alle danskere får en sportsskade. Det være sig ved løb, hold- eller solosport, og hvad enten man er professionel eller hyggemotionist. Vi har aldrig før haft så mange skader, og tallene er stadig stigende. Idrætsskader kan inddeles i tre typer: akutte sportsskader, overbelastnings sportsskader og kroniske sportsskader.
Akutte sportsskader
Akutte sportsskader opstår ofte pga. udefrakommende påvirkning, eksempelvis en tackling i håndbold eller et styrt på cykel.
Den akutte skadebehandling er altid efter RICE-princippet: Rest (hvile), Ice (nedkøling af området), Compression, hvor man lægger tryk på det beskadigede område, så blødningen mindskes og elevation, hvor den skadede legemsdel løftes over hjerteniveau, hvilket vil nedsætte blodtrykket i det beskadigede område og lette hævelsen.
Derefter er det vigtigt at få undersøgt området for at sikre en fuldkommen heling af idrætsskaden.
Overbelastnings sportsskader
Overbelastningsskader opstår altid pga. nedsat bevægelighed ét eller flere steder i kroppen.
Manglen på bevægelighed vil medføre, at det skadede væv er på overstræk, ikke modtager nok næringsstoffer eller er overbelastet, da andre steder i kroppen, hvis funktion er at aflaste det skadede væv, ikke bevæger sig, som det skal.
Kroniske sportsskader
Kroniske sportsskader opstår som følge af én af de to ovenstående typer, og disse skader kan kroppen ikke hele selv.
Dette er ofte fordi, at de selvhelende mekanismer (blodsystemet og nervesystemet) ikke er i stand til at reparere skaden.
Funktionelle hjerte- og lungeproblemer, nedsat bevægelighed i brystkassen, åndedrætsproblemer, mave- og fordøjelsesproblemer, rygproblemer samt lokale blokeringer på blodkar og nerver kan nedsætte helingen af en idrætsskade.
Ivar fortæller lidt mere om sportsskader
Vores filosofi
Osteopatisk tilgang til idrætsskader og sportsskader
Årsagen til sportsskaden skal bestemmes, men først skal det afklares hvilken struktur, der er smertegivende.
Muskler, ledbånd/sener, led, knogler, blodkar og nerver kan alle give smerter.
Helhedsorienteret undersøgelse med henblik på at finde de områder, der ikke bevæger sig tilstrækkeligt, er vigtig, således at årsagen til sportsskaden / idrætsskaden kan tages hånd om.
Vores mål er at genoprette kroppens evne
Osteopatisk behandling retter sig mod, at genoprette kroppens evne til selv at hele de kroniske sportsskader / idrætsskader og overbelastnings sportsskader.
Alle systemer skal alle kunne fungere både individuelt og i samarbejde.
- Musculoskeletal systemet
- Nervesystemet
- Blod- og lymfesystemet
- Organsystemet
- Kranio-sakral systemet
Derfor behandler vi som osteopater helhedsorienteret.
Book tid online