Vi tilbyder

Fysioterapi

Fysioterapi er en af vores hjørnesten, læs mere om hvorfor

Fysioterapeutisk behandling

Fysioterapi er en behandlingsform hvor kroppen (muskuloskeletale system) bliver undersøgt og behandlet helhedsorienteret. Alle problemer der kommer fra de indre systemer bliver afspejlet i det muskuloskeletale system. Her i Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi tager vi altid udgangspunkt i sygdomshistorien, kropstypen samt alle de områder i kroppen der ikke bevæger sig optimalt, og ikke udelukkende ud fra symptomsbilledet.

Bestil en tid i dag

Fysioterapi som behandlingsform

Behandling af kroppen har igennem menneskehistorien altid fundet sted.

Tilbage fra Hippocrates tiden har mennesker behandlet skader og smerter med massage, manuelle behandlingsteknikker og med andre behandlingsformer.

Da faget ortopædi udviklede sig i det attende århundrede, blev der opfundet forskellige former for behandlingsmaskiner hvilket skulle virke som en vigtig brik i udviklingen af fysioterapien. Svenskerne udviklede i 1813 fysioterapien hvor de tilføjede manipulation af led i kombination med fysisk aktivitet.

Det svenske ord for fysioterapeut er ”sjukgymnast”, altså fag der er udsprunget fra gymnastik. I 1894 dannede fire sygeplejesker Chartered Society of Fysioterapi.

Den første fysioterapi skole, The School of Physical Therapy, åbnede de efterfølgende år i henholdsvis New Zealand og USA.

Fysioterapi

Samarbejde med Aarhus Motion

​Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi har udvidet vores samarbejde med Aarhus Motion. Dette samarbejde går ud på at vi skal stå for forebyggelse og behandling af Aarhus Motion´s deltagere i diverse løb inklusivt diverse marathons rundt omkring i landet.

Vi vil ligeledes være at finde til de fleste Aarhus Motion´s løbebegivenheder, hvor vi står for screening og rådgivning af deltagere.

​Vores løbeeksperter, kommer til at stå for temaaftener omkring henholdsvis knæ, ankler, hofte og ryg, hvor fokus er på anatomi, symptomer og screening af førnævnte områder.

Muskuloskeletale problemer og fysioterapi

Skader og smerter i det muskuloskeletale system er ofte kroppens første signal på, at noget er galt eller fungere ikke optimalt i kroppen. Eksperter i Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi samarbejder med at fortolke og diagnosticere problemer i alle af kroppens systemer.

Ivar Dagsson
Ivar Dagsson

Bookes via kontoret, ej online. Autoriseret Osteopat DO, M.D.O., Autoriseret Fysioterapeut & INS Behandler

Hvordan påvirker fysioterapi det muskuloskeletale system

Fysioterapien er eksperter i, at behandle skader og gener i det muskuloskeletale system. Dette system er ét af mange undersystemer der tilhører kroppen.

Kroppen er opbygget i hierarkier hvor centralnervesystemet er dominerende over øvrige systemer.

Centralnervesystemet (CNS) består af ceribellum (storhjernen), mesencephalon, metencephalon og myencephalon som alle er dele af hjernestammen.

CNS forsætter derefter i rygmarven fra nakken til korsbenet. CNS styrer både det somatiske nervesystem, altså det system vi kan styre, og det autonome nervesystem, altså det system som vi ikke styrer men holder os i live og står for mange vigtige funktioner i kroppen.

Organsystemet herunder fordøjelsessystemet, hormonsystemet, blodsystemet, lymfesystemet, immunsystemet m.m. er herefter det næste i hierakiet. Derefter har vi det muskuloskeletale system, hvori skader og smerter ofte præsenterer sig hvis der er dysfunktioner i de øvrige systemer.

I Aarhus Osteopati – bliver CNS og organsystemet behandlet af klinikkens osteopater, hvorefter klinikkens fysioterapeuter håndterer det muskuloskeletale system og ofte det somatiske nervesystem.

Velkommen til Aarhus Osteopati

I tvivl om vi kan hjælpe?

Book en 15 minutter uforpligtende samtale

Book gratis screening
Fysioterapi

Hvad behandles der med fysioterapi?

Vi har erfaring og uddannelse igennem mange år af sportsskader, arbejds relaterede smerter og overbelastningskader.

​Vi kan afhjælpe dig med følgende:

Nakke og rygsmerter​

​Smerter i skuldre, nakke og ryg – smerter i skuldre, nakke og ryg skyldes ofte svaghed og ustabilitet af core muskulaturen (muskelkorset).

Knæsmerter​

​Genoptræning af knæ (ustabilt og svagt knæ, stivhed knæ, løberknæ, springerknæ) – problemer med knæet opstår ofte på baggrund af dysfunktion i bækkenet og anklen. Stabilitetstræning, smidighedsøvelser og styrketræning af disse områder, hvorefter selve knæet trænes er vejen frem.​

Svimmelhed

​​Svimmelhed – svimmelhed kan skyldes fejlstillinger af alle strukturer der har hæfte på nakke og skulder. Smidighed og øvelsesterapi af de områder der ikke bevæger sig optimalt nedsætter spændingen af de stramme strukturer.​​

Skuldersmerter og fysioterapi​

​Genoptræning af skulder (ustabil og svag skulder, skulderblade der vinger, fremtrukne skuldre, kold/frossen skulder) – skuldersmerter kan stamme fra hele kroppen, fordi at de muskler der indgår i stabiliteten af skulderen kommer bl.a. fra bækkenet, ryggen, nakken m.m.​

Piskesmæld​

​Piskesmæld – piskesmæld medfører ofte svaghed og instabilitet af nakkens muskulatur og bindevæv. Fysioterapi er et godt redskab til at træne disse strukturer.

Fysioterapi

​Fysioterapeutisk genoptræning diskusprolaps​

​Genoptræning af ryg (ustabil og svag ryg, diskusprolaps, iskias, skæv ryg, låsninger i ryggen, stivhed i ryggen, flad lænd, for stort svaj i lænden) – core og anden styrketræning vil medføre at muskulaturen i ryggen er stærk nok til at holde de mest optimale stillinger.

Smerter i balden og fysioterapi​

​Smerter i balden – smerter i balderegionen kan skyldes spændte muskler og muskler der ikke er stærke nok.​

Genoptræning hofte- og bækkensmerter​

​Genoptræning af bækken og hofte (ustabilt og svagt bækken, bækkenløsning, spændt hoftebøjer, stivhed i bækkenet) – fysioterapeut er ekspert i at lokalisere årsager til bækken og tilretteligge skræddersyet genoptræningsplan for problemstillingerne.

Graviditetsgener​

​Graviditets gener – graviditeten medfører ofte stivhed og nedsat bevægelighed. Fysioterapeut kan afhjælpe graviditetsgener.

Genoptræning efter forstuvning​

​Genoptræning af ankel- og fodproblemer (ustabil og svag ankel/fod, forstuvninger, stiv ankel/fod) – stabilitetstræning af ankel, fod, knæ og hofte er et vigtigt redskab i at behandle og forebygge skader i ankel og fod.

Specialister i fiberskader​

​Forstrækninger og fiberskader – efter en forstrækning og en fiberskade er fibrene i musklerne blevet svagere. Fysioterapeuten kan lokalisere og behandle de områder der har behov for styrketræning.

Diskusprolaps i nakken og piskesmæld​

​Genoptræning af nakke (ustabil og svag nakke, låsninger i nakken, stivhed i nakken, skæv nakke, udstråling fra nakken) -fysioterapeut er ekspert i styrke- og øvelsesterapi for nakkeproblemer.

Eksperter i hovedpine​

​Hovedpine – hovedpine kan i nogle tilfælde skyldes dårlig holdning eller forkerte arbejdsstillinger. Dette kan en fysioterapeut afhjælpe.

Tennis – og golfalbue​

​Genoptræning af albue- og håndproblemer (ustabil og svag albue/hånd, stivhed albue/hånd) – fejlstillinger og overbelastning af hånd og albue er en fysioterapeut specialist i at afhjælpe.

Nakkesmerter og hold i nakken

En fysioterapeut i Aarhus Osteopati er specialist i diagnosticering og behandling af årsager til problemer og smerter i nakke.

Hvad er en fysioterapeut?​

En fysioterapeut kan hjælpe dig med tilstande der er ikke-medicinske eksempelvis lindre muskelspændinger fjerne smerter, åndedrætsproblemer, angst eller lignende.

En fysioterapeut kan hjælpe dig med at fastholde en aktiv og sund hverdag, øge bevægelighed i muskler, bindevæv og led eller forebygge at smerter og skader opstår.

Fysioterapi kan ligeledes hjælpe dig med at se sammenhæng mellem kroppen, helbred og bevægelse samtidig med at afhjælpe komplikationer og bivirkninger der kan forekomme i forbindelse med en sygdom.

Jens Gram
Jens Gram

Bookes via kontoret, ej online. Autoriseret Osteopat M.D.O., D.O i Womans Health, Autoriseret Fysioterapeut.

Fysioterapi

Vores tilgang til fysioterapi

Fysioterapien kigger på det muskuloskeletale system og osteopatien kigger på de øvrige systemer.

Sammen tilbyder vi komplet helhedsorienteret tilgang til en bred vifte skader og sygdomme i kroppen.

Det kan dog ikke altid være nok blot, at behandle det muskuloskeletale system, da de andre systemer (kranio sakral systemet, nervesystemet, organsystem, blodsystemet, lymfesystemet, psykologiske system) oftest er påvirket når der opstår smerter og gener i kroppen. ‘

Aarhus osteopati – osteopati og fysioterapi tager sig af alle de systemer, hvilket gør fysioterapeutisk behandlingen i kombination med osteopati meget mere effektive. Derfor stræber vi efter at udnytte hinandens kvaliteter med det formål at skabe et perfekt redskab i rehabilitering af mennesket.

Hvordan foregår en konsultation?

​En fysioterapeutisk behandling / konsultation ved Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi varer cirka 45 minutter hvor det muskuloskeletale systemundersøges via detaljeret interview, klinisk undersøgelse og tests.

Formålet med proceduren er, at lokalisere årsag til de muskuloskeletale symptomer klienten præsenterer. Herefter tilrettelægger Aarhus Osteopati´s behandler et behandlingsforløb med det formål at optimere kroppens evne til at helbrede sig selv.

Behandlingsforløbet kan indeholde manuel briksbehandling, massage, øvelsesterapi eller genoptræning.

Patienten kan ligeledes blive henvist til vores osteopater eller klinikkens andre faggrupper, hvis årsager til skaderne ligger i andre kropssystemer.

​Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om hvorvidt, vores ekspert fysioterapeuter i Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi behandler din problematik, så ring eller skriv til os.

Fysioterapeuter her i Aarhus Osteopati dygtiggøre sig hele tiden indenfor fysioterapeutisk ekspertise samt hvordan de hele tiden kan råde folk på den bedste måde i forhold til deres problemstilling. Herunder kan der være tale om gode øvelser, ændring af livsstil eller kostomlægning.

I tvivl? Bestil tid i dag

Vi startede med en baggrund i fysioterapien, ikke mindst i vores første afdeling i Aarhus og i dag er den en af grundstenene i alle vores afdelinger.

Find din nærmeste fysioterapeut

Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Aalborg
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Aarhus
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Amager
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Esbjerg
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Frederiksberg
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Haderslev
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Herning
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Hillerød
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Hjørring
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Holstebro
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Horsens
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut København
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Næstved
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Odense
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Randers
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Valby
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Vejle
Læs mere
Fysioterapi Fysioterapi
Fysioterapeut Østerbro
Læs mere

Medlem af Danske Osteopater

​Aarhus Osteopati er medlem af Danske Osteopater. Dette sikrer kunder at de får kvalitets osteopatisk behandling. Osteopat D.O. M.R.O.DK.

danske osteopater
Fysioterapi

Kontakt os i dag

Vi sidder altid klar til at hjælpe. Har du spørgsmål til dine forsikringer, til din behandler eller noget helt tredje – så tøv ikke med at tage fat i os.

Tel: 29 84 85 58 (man-tor: 08-12 & 13-15, fredag: 08-12)