Samarbejde med løbespecialisten Løberen

Løbestilsanalyse

Aarhus Osteopati tilbyder løbestilsanalyse igennem løbespecialisterne i Løberen

Løbestilsanalyse

Løb er efterhånden Danmarks populæreste idrætsgren. Der er tusindvis af mennesker der træner til halvmarathon eller marathon om året. Der anses at være op til 800.000 danskere der regelmæssigt snører løbeskoene på hvilket svarer til ca. 25% af Danmarks befolkning. Som ny eller erfaren løber kan det dog være svært at gennemskue hvorvidt ens løbestil, ens styrke i kroppen, ens stabilitet eller ens smidighed er optimal for ens løbe målsætning. Her i Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi er vi eksperter i genoptræning og behandling af løbeskader.

God løbestil? Bestil analyse hos Løberen i dag

Hvad har betydning for god løbestil?

Løb og løbestil er en kompleks kombination af mange ting.

Nedenstående faktorer er nogle af de vigtigste for at dit løb kan være så effektivt som muligt og ikke mindst skadesfrit.

Smidighed og løbestil

Smidighed eller bevægelighed har en stor betydning for hvordan du bevæger dig under løb. Alle mennesker kan groft inddeles i forskellige kropstyper, endo-, meso- og ectomorph, men de fleste er en blanding af to eller tre typer. Disse typer bevæger sig på forskellige måde.

Nogle typer bevæger sig omkring frontal akse men andre bevæger sig omkring en sagital akse. Hver type har flere områder i kroppen som afhjælper bevægeligheden der netop svarer til den bestemte kropstype.

Løbestilsanalyse i Aarhus Osteopati analyserer og behandler alle de områder i kroppen der har betydning for din kropstypes bevægemønster.​

Stabilitet og løbestil

Stabilitet eller proprioception er væsentlig for en god og sund løbestil. Stabilitet medfører at ens led, ledbånd og de muskelkæder der holder leddene i optimal stilling fungerer korrekt.

Stabiliteten er betinget af, at ens hjerne og nervesystem fungerer og bevæger sig godt. Tidligere skader, arvæv eller længerevarende inaktivitet kan eksempelvis forringe den generelle stabilitet i kroppen eller en lokal stabilitet over ét eller flere led.

Løbestilsanalysen vil teste alle aspekter af kroppens stabilitet og proprioception der har betydning for kroppens individuelle løb.

Løbestilsanalyse

Styrke og løbestil

At have en stærk krop og stærke muskler er essentielt for at løb kan være skadesfrit eller så effektivt som muligt. Styrken i musklerne sammen med den elastiske energi i ens led og ledbånd sørger for at din energiomsætning er så lav som muligt, altså at du bruger så lidt som muligt energi til at løbe. Muskelstyrken er ligeledes vigtig for, at de forskellige muskelkæder i kroppen ikke overbelastes og fører til en skade. Musklerne indgår også i kroppens stabilitet.

Hvad er en effektiv løbestil?

En effektiv og sund løbestil er en løbestil der er underbygget af en vis form for smidighed, stabilitet, styrke og kroppens tidligere erfaringer (motorik).

Som børn lærer vi kroppen forskellige bevægemønstre hvilket styrker kroppens og nervesystemets motorik. Denne erfaring tager vi med os igennem livet, hvilket vil hjælpe eller hæmme os i fremtidige aktiviteter.

Hvis ens motorik ikke er stærk kan det være problematisk at dyrke den sportsgren ens motorik ikke passer til. Løbestilsanalyse i Aarhus Osteopati vil også omfatte ændring af løbestil hvis der er brug for det.

​Hvis kroppens stabilitet, styrke, smidighed m.m. i ét eller flere steder i kroppen ikke er optimalt, så skal og vil kroppen kompensere for det et andet sted.

Jo flere steder der skal kompensere jo mindre effektiv vil løbestilen være, hvilket kan resultere i skader og/eller dårligere løb. Her i Aarhus Osteopati piller vi manglerne fra hvilket fører til bedre og mere problemfrit løb.

Sko og løbestil

Der er mange faktorer der har betydning for hvilke sko der er perfekte til netop dit behov. Pronationstøtte, inversionstøtte, hvor højt drop der er i skoene, bredde af skoene, stødabsorbering i skoene, hvilket stof sålen i skoen er lavet af har alt betydning.

Vores løbestilsanalyse vil hjælpe dig med at afgøre hvilke sko du skal kigge efter samt hvilke typer sko passer til forskellige typer løb. Aarhus Osteopati har også et tæt samarbejde med en af Danmarks bedste udbyder af sko og løbeudstyr, Løberen.

Fodens betydning for løb og løbestil

Foden består af 33 led, 26 knogler og over 100 ledbånd. Dette har derfor stor betydning for videreførelse af vægt og energi op igennem kroppen.

Fodens funktion er, at støddæmpe energien der kommer fra underlaget, videreføre de indput der kommer fra underlaget til hjernen samt at føre den energi og kraft der kommer fra vores led, ledbånd og muskler ned i underlaget således vi nemt kan bevæge os og løbe.

Løbestilsanalysen i Aarhus Osteopati analyserer bevægelighed, styrke og stabilitet i fod- og ankelled.​

I tvivl om vi kan hjælpe?

Book en 15 minutter uforpligtende samtale

Book gratis screening
Løbestilsanalyse

Løbestil og løbeskader

Løbestil som tidligere er nævnt har stor betydning for udvikling af løbeskader. Omvendt har tidligere løbeskader ligeledes også betydning for ændring af løbestil. Kroppen er ekspert i, at kompensere og hvis der er nogle spor efter tidligere skader så vil kroppen ændre bevægemønsteret hvilket medfører ændret løbestil.

Hvordan foregår en løbestilsanalyse?

Vi deler vores løbestilsanalyse op i tre dele.

  • Den første del vil bestå af detaljeret interview i forhold til tidligere skader, løbeerfaring, målsætning m.m.
  • Derefter vil løbeeksperten teste aspekter som bevægelighed, stabilitet, styrke m.m. Del to består af selve analysen hvor fysioterapeuten filmer og kigger på løbestilen.
  • Herefter vil løbe fysioterapeuten sammensætte faktorer fra interviewet, undersøgelsen samt selve løbestilsanalysen. Den sidste del af løbestilsanalysen vil behandleren lave et plan for hvad fysioterapeuten selv vil behandle eller træne og hvad du selv skal få med hjem af opgaver.

Ofte vil løbe eksperten derefter booke en opfølgende tid for, at sikre at planen holder stik.

Løbestilsanalysen vil tage omkring 1,5 timer opdelt ovenstående i tre faser.

Hvorfor vælge løbestilsanalyse i Aarhus Osteopati?

Her i Aarhus Osteopati er vi til de små detaljer da vi er overbevist om at en skadesfri løbestil, optimal løbestil og den mest effektive løbestil opånås kun ved, at lokalisere og fjerne de små faktorer der hæmmer ens løb. Vi har udviklet et produkt der er et af det bedste produkt der findes på markedet. Vi analyserer alle faktorer der har betydning for et godt og problemfrit løb.

Vi er specialister i løb, løbeskader og løbestil

I vores hus / klinik har vi mange tværfaglige eksperter der alle har mange års erfaring i løb, løbeskader og løbestil.

I huset har vi fysioterapeuter der er specialister i genoptræning af løberelaterede skader samt optimering af løbetræning og programmer.

I huset har vi også osteopater som er eksperter indenfor manuel behandling. Vi huser også akupunktører, massører og klinisk diætist. Med dette team kan vi varetage alt der er relateret til løb.

Find din nærmeste afdeling

Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Roskilde
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Hillerød
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Hjørring
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Randers
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Frederiksberg
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Valby
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Esbjerg
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Vejle
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Horsens
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Aalborg
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Haderslev
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Odense
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Herning
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Holstebro
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Næstved
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Østerbro
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Amager
Læs mere
Løbestilsanalyse Løbestilsanalyse
Aarhus
Læs mere

Medlem af Danske Osteopater

​Aarhus Osteopati er medlem af Danske Osteopater. Dette sikrer kunder at de får kvalitets osteopatisk behandling. Osteopat D.O. M.R.O.DK.

danske osteopater