Vi tilbyder
Osteopati
Osteopatien blev grundlagt i 1872 af den amerikanske læge.
Osteopatien’s historie
Osteopatien blev grundlagt i 1872 af den amerikanske læge, Andrew Still. Dr Still udviklede sit eget behandlingssystem baseret på kroppens struktur og funktion samt kroppens egen naturlige helbredelsesevne. I 1892 startede Dr Still sin egen skole for osteopati.
Siden da har osteopatien bredt sig og bliver praktiseret i over 20 lande verden over. I USA er osteopati en del af medicinstudiet og i Europa er osteopater statsautoriserede i England, Frankrig, Schweiz, Finland, Malta og Island. I mange andre lande er osteopati anerkendt og udbredt.
Hvad er osteopati?
Osteopati er en manuel medicinsk behandlingsform, dvs at vores redskaber kun er vores viden og vores hænder.
En osteopat undersøger og behandler alle vores kropsystemer – knogler, muskler, nerver, lymfe, organer og blodkar, derfor betragter osteopatien kroppen som en helhed. Formålet med osteopati er at genoprette balance i og mellem systemerne hvilket er med til at stimulere og afhjælpe kroppen til at genvinde sin normale funktion og helbrede sig selv
Osteopati er kombination af tre ting:
-
- Videnskab. Baggrundsviden i klassiske medicinske fagområder som anatomi, fysiologi, neurologi, patologi, embryologi, organlære og biomekanik.
-
- Kunst. Kunsten af at sætte sig ind i patientens problematik fysisk og psykisk, med det formål at udarbejde et plan hvordan patientens systemer kommer i balance, med øget helbred og sundhed til følge.
-
- Teknik. Igennem gennemtrænede undersøgelses – og behandlingsteknikker udføres der en rutineret osteopatisk behandling. De osteopatiske teknikker er grundstenen i at sammenkoble videnskab og kunsten til en helhedsorienteret behandling.
Osteopati i Danmark
I Danmark kan behandlere kun blive osteopat hvis de i forvejen har en bachelor i fysioterapi eller kiropraktik eller hvis de er uddannede læger. I Danmark kan behandleren læse til osteopati fra skoler i Belgien og England. Studiet er deltidsstudie som foregår i København og Fredericia.
I Danmark er den osteopatiske profession blevet autoriseret af den danske stat.
Det betyder, at du som patient nu kan være sikker på at du bliver behandlet af en osteopat som har følgende titel:
- Autoriseret Osteopat D.O
- Osteopat D.O.
- Osteopat D.O. M.R.O.DK.
Denne titel betyder at osteopaten er medlem af den danske osteopati fagforening.
Derudover kan man blive osteopat hvis du er autoriseret fysioterapeut eller læge ved The International Academy of Osteopathy (IAO) fra Belgien (www.iao.be) eller European School of Osteopathy (www.eso.ac.uk). Skolerne underviser i København og Fredericia. Du kan blive uddannet til osteopat i samarbejde med Aarhus Osteopati og European School of Osteopathy på Aarhus Osteopati´s klinikker i Aarhus og København.
Osteopatiske principper
En osteopat behandler ud fra tre principper:
Struktur og funktion er gensidige
Hver struktur i kroppen har en funktion og enhver funktion kan ikke udføres uden visse strukturer. Nedsat funktion kan resultere i strukturskade og omvendt kan skadet struktur nedsætte kroppens funktion.?
Eksempelvis en cykel der har fået punkteret et dæk, har fejl i gearskiftet eller har en rusten kæde (struktur) kører naturligvis ikke særligt godt (nedsat funktion)
Alle strukturer og funktioner i kroppen er indbyrdes forbundne
Hvad der kommer ud af balance et sted i kroppen kan og vil have påvirkning et andet sted. Det vil sige at en osteopat ikke alene behandler selve skaden, men også andre systemer og dele af kroppen der har indflydelse på symptombilledet.
Hvis cyklen bliver brugt i længere periode med en eller flere mangler (punkteret dæk, fejl i gearskiftet eller rusten kæde), går det ud over cyklen som helhed (strukturer og funktioner indbyrdes forbundne). Det samme kan siges om selve kroppen.
Kroppen kan under rigtige betingelser helbrede sig selv
Kroppen reagerer konstant på udefrakommende påvirkninger og prøver at finde en optimal balance i kroppens systemer, for at forblive sund og rask. Dette kalder osteopatien kroppens autokorrektionsmekanisme.
Hvis alle kropsystemerne fungerer og kan samarbejde sammen, vil kroppen være i stand til at hele sig selv.
Tilskud til osteopati eller dækning af sygeforsikring?
I begyndelsen af 2018 har Sygeforsikring Danmark åbnet op for tilskud til osteopati behandling i Danmark.
Det betyder at alle der er medlemmer af Sygeforsikring Danmark uanset gruppe er berettiget tilskud til behandling hos en osteopat.
Siden autorisation af det osteopatiske fag i Danmark indført af den danske stat i juli 2018 så har en række forsikringsselskaber begyndt at give delvist eller helt tilskud til osteopati behandlinger. Her er det vigtigt at du som patient tager fat i dit forsikringsselskab.
Der er endnu ikke muligt at få tilskud dækket fra den offentlige sygeforsikring.
Her forbliver reglerne de samme som altid, at udelukkende klinikker der har købt sig til såkaldt ydernummer er berettiget tilskudgivende for deres patienter.
Læs mere om forsikringerHvilke problemstillinger ser vi ofte?
Piskesmæld
Bihulebetændelse
Hjernerystelse
Løbeskader
Nakkesmerter
Sportsskader
Knæsmerter
Irritabel tyktarm
Fandt du ikke din problemstilling?
Hvorfor vælge osteopati?
Vores filosofi
En osteopat er en professionel behandler der undersøger og behandler kroppens samtlige systemer. Osteopati som den eneste behandler profession tager hånd om kraniet, rygsøjlen, nervesystemerne, organerne, bindevævet, blodkarrene og musklerne. En osteopat benytter ligeledes viden omkring patientens sygdomshistorie, tidligere traumer og skader samt psykiske problemstillinger aktivt i behandlingen og ræsonneringen af årsagssammenhængene.
Osteopaten stræber naturligvis efter, at fjerne symptomet på smerten men ligeledes at optimere patientens helbred og kropsfunktion. Formålet med dette er, at patienten vil være bedre i stand til at helbrede sig selv med hjælp af immunforsvaret.
Find din nærmeste afdeling
Sønderborg
Læs mereRoskilde
Læs mereHillerød
Læs mereHjørring
Læs mereRanders
Læs mereFrederiksberg
Læs mereValby
Læs mereEsbjerg
Læs mereVejle
Læs mereHorsens
Læs mereAalborg
Læs mereHaderslev
Læs mereOdense
Læs mereHerning
Læs mereHolstebro
Læs mereNæstved
Læs mereØsterbro
Læs mereAmager
Læs mereAarhus
Læs mereTypisk behandlingssession
-
- Under den første konsultation afdækker osteopaten patientens problem på baggrund af en grundig samtale og en helhedsorienteret klinisk undersøgelse, hvorefter diagnose og/ eller funktionsproblem stilles.
-
- Under selve behandlingen anvender osteopaten diverse osteopatiske teknikker i form af bl.a. mobiliserings – og manipulations teknikker, udspændingsteknikker, bindevævsteknikker, afspændingsteknikker, kredsløbsteknikker, organteknikker, MET (Muscle Energy Technique) eller kranio sakral teknikker. Igennem hele forløbet bliver der anvendt målbare og relevante test for at måle effekten af behandlingen.
-
- Typisk osteopatisk forløb strækker sig imellem tre til otte gange. Hvis der findes skader på strukturer og eller systemer som ikke kan behandles af en osteopat henvises patienten altid tilbage til egen læge.
-
- Nogen gange er det relevant at bruge opfølgende behandlinger tre til fire gange årligt, for at opretholde god funktion i kroppens systemer således at skader og problemer holdes på afstand.
Medlem af Danske Osteopater
Aarhus Osteopati er medlem af Danske Osteopater. Dette sikrer kunder at de får kvalitets osteopatisk behandling. Osteopat D.O. M.R.O.DK.