Akupunktur Aarhus // Akupunktør Aarhus​

Hvad er akupunktur?

​Akupunktur er en gammel behandlingsmetode som har sin oprindelse fra Kina og andre nærliggende lande. Akupunktur bygger på anvendelse af nåle som har et formål, at stimulere og behandle forskellige meridianer som ligger i forskellige linjer igennem kroppen. Disse meridianer kaldes efter kroppens indre organisme ex. galdeblære- og mavemeridianer. Tankegangen er, at stimulation af linjerne igennem kroppen har stimulation af den indre organismes funktion, altså at kroppens og den indre organismes energibaner (qi) stimuleres. Behandlere på klinikken i Aarhus anvender akupunktur som både primær og supplerende behandling mod diverse smerter og gener i kroppen.

Bestil tid online her​

Akupunktur´s historie

Akupunktur kan spores tusinder af åre tilbage i tiden, hvor behandlingsmetoden blev som i dag anvendt mod diverse gener og sygdomme. I dag anvendes akupunktur af diverse faggrupper i sundhedssystemet, herunder læger, fysioterapeuter, sygeplejesker, jordmødre m.m. Akupunktur bliver anvendt i mange forskelligne situationer; under operationer, på klinikker og i lægepraksis. Her i Aarhus Osteopati anvendes der ligeledes akupunktur mod skader og smerter.

Bestil tid online her

Hvad anvender og behandler Aarhus Osteopati akupunktur mod?

Akupunktur mod kroniske smerter i ryg og nakke

  • Kroniske smerter i ryg og nakke - kroniske smerter i ryg har ofte sin oprindelse fra dysfunktioner fra organsystemet. Nyre, tyndtarm, tyktarm m.m. kan forårsage overaktivering af de nerver der refererer input i rygsøjlen. Akupunktur stimulerer og fremmer cirkulationen i organer, hvilket øger funktionen i og omkring selve organet. Dette medfører normalisering af den aktivitet i de refererede nerver.

Akupunktur effektivt mod kvalme i graviditeten

  • Kvalme i forbindelse med graviditet - kvalme stammer ofte fra overvægt af hormoner i kroppen. Leveren skal rense alle de hormoner der cirkulerer i kroppen, hvorfor leveren i nogle tilfælde bliver overbelastet af det ekstra hormonpres. Akupunktur kan stimulere lever meridianer som i sidste ende fremmer leverens produktivitet.

Akupunktur og allergier

  • Allergier såsom pollen m.m. - allergier optår ofte på baggrund af at kroppens udrensningssystem (lunger, lever, tarme og nyrer) er overbelastede. Akupunktur kan fremme funktionen af organerne hver for sig men også sætte udrensningssystemet i balance.

Akupunktur løsner muskelspændinger

  • Muskelspændinger i ryg, nakke, skuldre m.m. - lokale muskelspændinger kan afhjælpes med akupunktur idet at akupunktur øger den lokale cirkulation. Øget cirkulation i området fjerner affaldstoffer i musklerne.

Akupunktur fremmer blodgennemstrømning til tennis- og golfalbue

  • Musearm, tennisalbue og golfalbue - akupunktur afslapper muskulatur i området og øger cirkulationen til og fra betændelsen - læs mere her

Akupunktur lindrer hovedpine og migræne

  • Hovedpine og migræne - migræne og hovedpine stammer i nogle tilfælde fra ophobning af hormoner i kroppen, forringet cirkulation til og fra hovedet og nakken samt fra spændinger i muskler og bindevæv i området. Akupunktur kan afhjælpe disse symptomer - læs mere her

Mave- tarmgener og akupunktur

  • Fordøjelse- og mavesmerter - maveorganerne kan stimuleres via aktivering af meridianer hvilket fremmer funktion og aktivitet af organerne - læs mere her

Akupunktur stimulerer kredsløbet og fjerner inflammation

  • Inflammationstilstande som løberknæ (læs mere her), springerknæ (læs mere her) og afklemnings syndrom skulder - inflammation i kroppen er et udtryk for at blodsystemet enten er overbelastet i form af dårlig cirkulation eller i form af syre-base. Akupunktur kan stimulere de rigtige organer som indgår i kredsløbet og syre-base balancen - læs mere her

Akupunktur anvendes på klinikken i Aarhus ofte i kombination med vores øvrige behandlingsformer som osteopati (læs mere her), fysioterapi (læs mere her), kranio sakral terapi (læs mere her) og massage (læs mere her)​

Bestil tid onli​ne her

Effektiv akupunktur i Aarhus

Vores tværfaglige klinik i Aarhus er eksperter (akupunktører, osteopater, fysioterapeuter, massører) i, at diagnosticere og behandle diverse skader og dysfunktioner i kroppen. Vi specialiserer os i, at kombinere og skræddersy det bedst mulige behandlingsforløb til dig hvor akupunktur ofte kombineres i behandlingen.

Bestil tid online ​her

Hvordan virker akupunktur?

Nedenstående video belyser hvad der sker i kroppen når den bliver stimuleret med en nåle, hvad akupunktur er og hvad akupunktur er godt for.

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​