Bækkenløsning og bækkensmerter

Bækkenløsning og graviditet

Når kvinder blivere gravid aktiveres der mange forskellige mekanismer i kroppen relateret til hormonsystemet. Kroppen skal gøres klar til at det befrugtede æg kan optages af kroppen, at fosteret kan udvikles og beskyttes optimalt i kroppen og senere at kroppen klargøres til fødsel. De første og de sidste 3 måneder spiller særligt vigtig rolle herpå. I slutningen af graviditeten frigives hormonet relaxin til at blødgøre livmoderhalsen og samtidig løsne bækkenleddene. Formålet er fysisk at forberede kvinden til selve fødslen.

Dysfunktioner i hormonsystemet kan både medføre at hormonproduktionen nedsættes og derved medføre at fødslen bliver svær og barnet evt. skal fødes ved kejsersnit, men samtidig at der for mange hormoner produceres således at bækkenled og andre led i kroppen bliver alt for smidige (hypermobile). Andre led der ofte påvirkes er ryg og lænd (læs mere om rygsmerter her), knæ (læs mere om knæsmerter her) og fødder (læs mere om fodsmerter her).

Årsager til bækkenløsning

Årsager til dette kan være stress og psykiske problemer, dysfunktioner i hormonproducerende kirtler, dysfunktion i det autonomiske nervesystem, dysfunktion i metabolisme og stofskifte, nakkeproblemer (læs mere her) og rygproblemer (læs mere her).

Bækkensmerter (bækkengener) og graviditet

Smerter fra bækkenet kan ligeledes også opstå pga. dysfunktion i hormonssytemet idet at relaxin blødgør alle led i kroppen. Spændinger i lårmuskler, baldemuskler og lyskemuskler kan også medføre bækkensmerter. Bækken gener kan også forekomme som sekundært til problemer i ryg og lænd (læs mere om rygsmerter her). Bækkensmerter hos gravide kan vise sig i forskellige former. De hyppigst er smerter tværs over lænden (læs mere her), udstrålende smerter ned i balde og baglår (læs mere her), smerter i lysken og ved skambenet (læs mere her). Aktiviteter som løb, trappegang og gang kan ofte udløse smerter og gener i bækkenet.

Årsager til smerter i bækkenet

Problemer med bevægelighed af hofte (læs mere her), knæ (læs mere her), ryg (læs mere her) såsom diskusprolaps, iskias m.m. og ankel (læs mere her) er ofte medvirkende til at bækkenet smerter. Bækkenets funktion er at forplante belastningen fra benet videre til resten af kroppen. Derfor kræves der at bækkenet har stor bevægelighed, styrke og stabilitet. Stramhed og manglende bevægelighed i ovenstående områder er derfor essentiel til at bækkenet ikke overbelastes. Andre årsager kan være dårlig core styrke af muskelkorsettet, arvæv i bækkenet og problemer med indre organer i bækkenet.​

Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi og bækkenløsning / bækkensmerter

​Aarhus Osteopati har eksperter der er specialiserede i at finde og behandle årsager til bækkenløsning og bækkensmerter. Vi undersøger alle systemer i kroppen, som sammen skal være med til at optimere helingen af bækkenløsning og smerter i bækkenet.


Læs mere om fysioterapi for bækkensmerter Aarhus. Læs mere om fysioterapi for bækkensmerter København. Læs mere om fysioterapi for bækkensmerter Vejle.  Læs mere om fysioterapi / fysioterapeut for bækkenløsning i Aalborg her. Læs mere om fysioterapi / fysioterapeut behandling af bækkensmerter og bækkenløsning i Herning her. Læs mere om fysioterapi / fysioterapeut behandling af bækkensmerter og bækkenløsning i Odense her. Læs om massør / massage bækkensmerter og bækkenløsning i Odense her. Læs om massør / massage af bækkensmerter og bækkenløsning i Herning her.

Bestil tid her

Gode råd for Bækkenløsning - Hvad kan du selv gøre?

I videoen nedenunder kan du høre om hvad du selv kan gøre for at få det bedre med bækkenløsning symptomer og gener.

Gode Øvelser for Bækkenløsning

Disse øvelser kan være rigtig god til at mindske bækkensmerter men også i sidste del af graviditeten for at hjælpe baby ned i bækkenet.​

  • hold rygsøjlen ret og glid frem skiftevis på det ene ben og det andet (10 gange)​
  • lav cirkler med bækkenet den ene og anden vej (10 cirkler hver vej)​
  • kip bækkenet frem og tilbage (10 gange)​
  • kan afsluttes med små blive hop på bolden.

Udføres dagligt eller ved behov.

Aarhus Osteopati tilbyder manuelle kurser til fysioterapeuter, massører, kropsterapeuter, akupunktører, læger og kiropraktorer af bækkenet - Manipulation, mobilisering og MET

Aarhus Osteopati tilbyder manuelle kurser til fysioterapeuter, massører, kropsterapeuter, akupunktører, læger og kiropraktorer indenfor bækkensmerter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev​

Udfyld formularen herunder og hold dig løbende opdateret.​

Eller kontakt os herunder

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​