Fysiurgisk Massage - Aarhus

Fysiurgisk Massage behandlingsform​

Fysiurgisk massage, i nogle tilfælde kaldet dybdemassage, er en behandlings- og massageform, hvor behandleren arbejder med forskellige massageteknikker dybt (dybdemassage) ned i vævet. Dette væv kan være muskler, sener, bindevæv eller ledbånd. Formålet med fysiurgisk massage er, at bryde adhærence af kollagen bindevæv der har ophobet sig i vævet. Resultatet er genoprettelse af vævets fysiologi med afslapning til følge. Fysiurgisk massage har ligeledes positiv effekt på kroppens nervesystem, nærmere muskeltenen, således at der opnås reflektorisk afspænding af de muskelstimulerende nerver.​

Bestil tid online her​​

Hvad afhjælper fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massagebehandling har fokus på at organismen og bevægeapparatet ​(muskler, sener, led og bindevæv) fungerer og bevæger sig tilstrækkeligt og optimalt. Musklerne skal have tilstrækkeligt lav spændstighed, senerne skal ikke være fortykkede og bindevævet skal være smidigt. Hvis dette opnås vil kroppens led fungere effektivt.Fysiurgisk massage kan afhjælpe akutte skader, overbelastningsskader eller kroniske skader. Fysiurgisk massage kan ligeledes løsne områder i kroppen som uhensigtsmæssigt har kompenseret, efter skader, dårlige arbejdsstillinger, stillesiddende arbejde, idrætsskader, stress m.m.

I den stressede hverdag udløser de fleste for meget produktion af hormonet kortisol (stresshormon), hvilket over tid får samtlige celler i kroppen til at trække sig sammen. Denne process har slidende og ødelæggende effekt på samtlige organismer i kroppen. Massage udløser modsat styrkende og positive hormoner såsom oxitocin, endorfin, seritonin og dopamin som kan reparere de skader stress og kortisol har haft. Derfor har fysiurgisk massage afslappende effekt på henholdsvis krop og sind. Ovennævnte hormoner styrker det psykiske velbefindende igennem oplevelse af lykke, positivitet og styrke af det mentale overskud. Når de negative følger af kortisol modarbejdes, styrkes kroppens parasympatiske system, et system der er nødvendigt for optimal heling i kroppen, afslapning i kroppen såvel som energiniveauet i kroppen.

Fysiurgisk massage (massør) af rygsmerter - Aarhus Osteopati

Fysiurgisk massør i Aarhus Osteopati er en specialist fysiurgisk massør der har fysioterapi uddannelse bag sig. Fysiurgisk massage i Aarhus Osteopati tager hånd om årsagssammenhæng til rygsmerterne. Hvorvidt det drejer sig om diskusprolaps i lænden, hold eller hekseskud i ryggen, iskias eller slidgigt i ryggen så finder og behandler den fysiurgisk massør i Aarhus Osteopati årsagen. ​For rygsmerter kan fysiurgisk massage være særdeles effektiv idet fysiurgisk massage behandler de dybereliggende strukturer (ledbånd, fascia og muskler) der ligger helt tæt på rygsøjlen. Disse muskler er ofte med til at give stabilitet i ryggen.

​Hvordan udføres fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massør vil sammen med patienten snakke om de individueller gener og skader, hvordan de opstod, hvad der provokerer og lindrer smerterne samt hvor lang tid problemet har stået på. Hensigten er, at lokalisere årsagerne til skaden, smerten eller genen. Derefter vil massøren benytte hans/hendes anatomiske viden kombineret med nøje udvalgte fysiurgiske massageteknikker til, at komme til bunds med problemstillingen. I den fysiurgiske massage uddannelse har massørerne gennemgået utallige timer på anatomi, fysiologi samt massageredskaber netop for, at finde årsager til skaderne.

Når massøren har løst årsagerne til problemet, vil de spændte områder oftest løsnes og afslappes. Vi erfarer dog oftest at der er flere forskellige årsager der forårsager smerter såsom lændesmerter, nakkespændinger, hovedpine, skuldersmerter, muskelspændinger m.m. Derfor skal den fysiurgiske massør arbejde mange forskellige steder i bevægeapparatet.

Fysiurgisk massage (massør) af nakkesmerter - Aarhus Osteopati

De fysiurgiske massører i Aarhus Osteopati behandler flere former for nakkesmerter. Lidelser som diskusprolaps i nakken, slidgigt i nakken, piskesmæld i nakken, hovedpine eller svimmelhed behandles af vores fysiurgiske massører i Aarhus Osteopati. Fysiurgisk massage tager sig af arvæv og dybereliggende myoser der eventuelt er opstået efter længerevarende (kroniske) nakkesmerter. Fysiurgisk massage i kombination med fysioterapi eller osteopati er særdeles effektivt for nakkesmerter.

Bestil tid online her

Effekten af fysiurgisk massage

​Når den fysiurgiske massør arbejder dybt (dybdemassage) ned i vævet opnås der ofte positiv effekt på organismen. Massagen vil løsne og afstresse ømme, stive og spændte muskler idet nervesystemet til og fra musklerne falder i aktivering. Når musklerne og det omliggende bindevæv løsnes vil bevægeligheden i de led der er placeret i området øges. Samtidig vil yderligere muskelspændinger forebygges idet nerverne ikke er overaktive mere. Fysiurgisk massage øger ligeledes blodgennemstrømningen lokalt i området, hvilket understøtter udskillelse af affaldsstoffer. Dette vil forebygge skader som fiberskader i musklerne og andre akutte idrætsskader. Fysiurgisk massage kan ligeledes anvendes for at reducere helings og restitution efter sport- og idrætsskader. Den vigtigste effekt opnået igennem fysiurgisk massage er smertelindring, som opnås igennem udskillelse af endorfiner og optimering af de inflammatoriske processer der er forbundet med smerteoplevelsen.

Fysiurgisk massage (massør) for gaviditetsgener og smerter - Aarhus Osteopati

Under graviditeten kan der opstå en række problemstillinger i den gravides krop. Grundet vægtøgningen kommer der gradvist større pres på skelettet hvilket kan forårsage gener og smerter i kroppen. Problemstillinger som lændesmerter, bækkenløsning, nakke og rygsmerter er nogle af de hyppigste problemstillinger hos gravide kvinder. Fysiurgisk massage er en massage form hvor massøren går i dybden med bindevævet hvilket kan være særdeles effektivt for graviditets gener og smerter.​

Hvad kan fysiurgisk massage behandle?

Behandlingsformen fysiurgisk massage er særdeles godt redskab for muskelspændinger som infiltrationer og spændingsknuder. Spændingshovedpine, migræne og andre nakkerelaterede smerter kan ligeledes løsnes og fjernes med fysiurgisk massage. Rygproblemer som diskusprolaps, iskias og lændehold kan lindres med massage. Arbejdsskader som musearm, skulderspændinger, tennis- og golfalbue kan behandles med fysiurgisk massage. Stress, kronisk træthed og reduceret overskud i hverdagen kan styrkes med fysiurgisk massage.

Andet fysiurgisk massage behandler:

Bestil tid online her

Fysiurgisk massage i Aarhus

​Fysiurgisk massør i Aarhus Osteopati er en specialuddannet massør, som har modtaget ekstra uddannelse indenfor anatomi, fysiologi samt behandling af diverse skader og sygdomme. Fysiurgisk massør i Aarhus Osteopati arbejder tværfagligt på klinikken og fysiurgisk massage supplerer de andre behandlingsformer som osteopati, fysioterapi, klinisk diætist, akupunktur, kranio sakral terapi meget godt.

Bestil en online tid​ her

Se i videoen nedenunder hvad fysiurgisk massage er​

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​