Kranio Sakral Terapi ​| Kranio Sakral Terapeut København

Hvad er Kranio Sakral Terapi? - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Kranio Sakral Terapi er en manuel behandlingsform der stammer fra osteopatien. Læge William Sutherland opfandt og videreudviklede kranio sakral terapien. William fandt ud af ved tilfælde, at hvis kraniet blev strammet på i længere tid så ville dette udløse en hovedpine. Han på tidspunkt havde et snor bundet rundt om hans hoved som efter længere tid medførte kraftig hovedpine. Efter videre undersøgelse af dette fænomen kunne William konkludere at kraniet havde dets egen bevægelighed og udvidelse. Dette kaldte han den kranio sakrale rytme.

Bestil tid her

​Hvad kan en Kranio Sakral Terapeut? - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

En Kranio Sakral Terapeut er en manuelt uddannet behandler indenfor anatomi, fysiologi, biokemi og biomekanik hvad angår kraniet, rygsøjlen, bækkenet og de indre strukturer i centralnervesystemet. En kranio sakral terapeut bliver uddannet i at lære at mærke de blive kranio sakrale bevægelser kraniet har. Derudover bliver kranio sakral terapeuten trænet i forskellige former for blive men effektive kranielle teknikker hvis formål er at løsne omkring ledforbindelser mellem kranieflader og hjernehinder. I Aarhus Osteopati KØBENHAVN blander vores kranio sakrale terapeuter den kranielle behandling  sammen med osteopatisk behandling og tankegang at andre kropssystemer såsom organer, hormoner, nervesystem m.m. rundt omkring i kroppen også kan og vil have betydning for smertebilledet. Derved bliver den kranio sakral terapi tankegang fuldendt med osteopatien.

​Hvad er forskellen på kranio sakral terapi og andre behandlingsformer?

Forskel mellem kranio sakral terapi og fysioterapi

Den generelle forskel mellem kranio sakral terapi og fysioterapi er, at fysioterapien og fysioterapeuten igennem træning og øvelsesterapi fokuserer på smerter og gener i muskelskelettet​. En kranio sakral terapeut kan også fokusere på muskelskelettet men igennem tankegang og behandling af det kranio sakrale system. Det vil sige at ved at løsne op omkring centralnervesystemet så vil muskelskelettet også rette sig op og få det bedre. I Aarhus Osteopati KØBENHAVN behøver man ikke at vælge mellem disse to behandlingsformer idet samtlige kranio sakrale terapeuter er i forvejen uddannet som både kranio sakral terapeuter og fysioterapeuter. Læs mere om fysioterapi København her.

Forskel mellem kranio sakral terapi og kiropraktik

En kiropraktor igennem manipulation og mobiliseringsteknikker vil tvinge centralnervesystemet i rygsøjlen og nakken til at komme i ro og derved vil kroppen få det bedre i muskelskelettet. En kranio sakral terapeut vil ligeledes påvirke centralnervesystemet men igennem blide behandlinger af kraniet og bækkenet som vil have samme formål som kiropraktoren. Mange patienter responderer bedre på en blødere form for behandling idet nervesystemet slapper bedre af. Samtlige osteopater i Aarhus Osteopati KØBENHAVN kan ligeledes anvende de fleste kiropraktor teknikker.

Forskel mellem kranio sakral terapi og osteopati

En osteopat har uddannelse og værktøjskasse til at undersøge og behandle samtlige systemer i kroppen inklusivt det kranio sakrale system. Osteopaten anvender altid kranio sakrale værktøjer i alle behandlingsforløb idet det kranio sakrale system er vigtigt for hele kroppens styring og funktion. I Aarhus Osteopati KØBENHAVN er samtlige kranio sakral terapeuter uddannet osteopater. Læs mere om osteopati København her.

Forskel mellem kranio sakral terapi og massage

En massør anvender massage teknikker med det formål at påvirke kroppen i periferien således at centralnervesystemet kommer i balance og ro. En kranio sakral terapeut påvirker omvendt kraniet og rygsøjlen for at kroppen skal komme i ro.

Kranio Sakral Terapi - Aarhus Osteopati KØBENHAVN adresse

Kranio sakral terapi i Aarhus Osteopati KØBENHAVN er placeret på Amagerbrogade 114, 1 sal. 2300 København S.

Bestil tid her

Kranio Sakral Terapi mod Angst, Ptsd og Adhd - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Angst, posttraumatisk stressforstyrrelse (ptsd) og attension defisit hyperactivity syndrome (adhd)

Disse tilstande og sygdomme er relateret til forstyrrelse i hjernens regulering af ​stress og angst bl.a. i amygdala det vil sige at disse tilstande er neuropsykiatriske tilstande hvor forstyrrelser eller ændringer i hjernen påvirker kroppen fysisk og psykisk. Kranio sakral terapi kan være et særligt godt redskab for disse type patienter idet kranio sakral terapi genskaber hjernens fysiologiske balance ved at hjernens cerebrospinalvæske som understøtter, ernærer og renser hjernen flyder bedre og mere effektivt til og fra hjernen. Kranio sakral terapeuten kan ofte få bedre balance i kroppens autonome nervesystem, hjernens kommunikations systemer såvel som hjernens heling- og opbygningssystemer.

Kranio Sakral Terapi mod Stress og Søvnløshed - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Stress (kronisk stress syndrom) og søvnløshed (insomni)

Kranio sakral terapi anvendes hyppigt for både stress og søvnløshed. For stress kan den blive behandlingsform hjælpe hjernen med at skifte fra sympatisk tilstand til parasympatisk tilstand og derved ligeledes afhjælpe søvnproblemer. Under søvn kommer kroppen i de dybereliggende parasympatiske tilstande hvor kroppen er bedst til at hele inflammation og skader. Kranio sakral terapeuten får nedsat den overaktive arousal (vågenhed) i kroppen og derved reducerer stress og derved også afhjælper søvnproblemer.

Bestil tid her

Hvorfor vælge en Kranio Sakral Terapeut ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN?

Du skal vælge en kranio sakral terapeut ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN fordi ved os får du en behandler der har uddannelse indenfor henholdsvis kranio sakral terapi, osteopati og fysioterapi. Derved får du en specialist der tager sig af alt og alle systemer i kroppen der har relation til selvheling og immunsystemet i kroppen. Du får styr på det kranio sakrale system (styringssystemet) igennem kranio sakral terapi, organsystemet, fordøjelsen, kredsløbet, hormonsystemet, de forskellige nervesystem inklusivt det autonome nervesystem igennem osteopati således som muskelsystemet igennem fysioterapi. 

Hvad behandler en Kranio Sakral Terapeut ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN?

Kranio sakral terapi er en effektiv behandlingsform der kan tage sig af et bredt spektrum af lidelser og smertetilstande i kroppen. Nedenunder er blot få af de problemstillinger kranio sakral terapeuten kan afhjælpe og behandle.

Kranio sakral terapi og migræne eller hovedpine i København

En kranio sakral terapeut afhjælper lidelser i hovedet / kraniet såsom migræne, migræne med aura, hovedpine, spændingshovedpine, hormonhovedpine, medicinoverforbrugshovedpine, cervicogen hovedpine (nakkehovedpine) bl.a. ved at påvirke og optimere hjernens fysiologi igennem behandling af selve kraniet, hjernehinder og kraniets nerve- og blodforsyning. 

Kranio sakral terapeut i København behandler nakkesmerter effektivt

Nakkesmerter såsom piskesmæld, diskusprolaps i nakken, hold i nakken, svimmelhed, slidgigt i nakken m.m. kan behandles af kranio sakral terapi. Kranio sakral terapeuten løsner hjernehinderne som har direkte hæfte på den suboccipitale muskulatur under kraniekanten. Derfra forløber mange nerver til hals, organer i kraniet, selve hovedet og muskulatur i nakkeregionen. Derudover har kranio sakrale terapeuten blide men effektive teknikker på muskulatur, bindevæv og nerver i selve nakken.

Kranio sakral terapi mod hjernerystelse i København

Hjernerystelse eller postcommotionelt syndrom er en af de hyppigste problemstillinger kranio sakral terapeuterne i Aarhus Osteopati KØBENHAVN behandler. Efter hjernerystelse er hjernehinder, blodkar og nerver i kraniet ofte påvirket af slaget på hovedet hvilket kranio sakral terapi kan afhjælpe. 

Kranio sakral terapi og rygsmerter - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Rygsmerter i form af diskusprolaps i lænden, hekseskud i ryggen, iskias, slidgigt i lænden, modic forandringer bl.a. kan afhjælpes igennem kranio sakral terapi. Kranio sakral terapeuten har teknikker igennem hoved eller bækken der påvirker blod- og nerveforsyningen i hele rygsøjlen. Derudover behandler kranio sakral terapeuten hjernehinderne som forløber igennem hele rygsøjlen hvilket øger og forbedrer bevægeligheden i ryggen.​

Hormonelle problemer og kranio sakral terapi

Problemer og dysfunktioner i hormonsystemet såsom for lavt eller for højt stofskifte, stress eller binyretræthed, PMS (præmenstruel syndrom - menstruationssmerter), PCOS (polycystisk ovarie syndrom) og andre hormonelle problemstillinger kan afhjælpes igennem kranio sakral terapi. Kranio sakral terapeuten påvirker og optimerer hjernens fysiologiske tilstand hvorefter reguleringen af hypothalamus og hypofysen bliver ofte afbalanceret og forbedret.

Kranio sakral terapi og baby gener - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Baby gener såsom kolik, søvnproblemer, ammeproblemer, skævhed i nakke eller ryg og maveproblemer behandler en kranio sakral terapeut. Ved at få løsnet op omkring babyens kranie som kan blive påvirket efter en hård fødsel, fødsel der er endt i sugekop eller lignende forbedrer babyens kranielle funktion. Kranio sakral terapeuten kan ligeledes løsne op omkring vagus nerven (fordøjelse nerven) hvilket i fleste tilfælde normaliserer babyens fordøjelse og afføringsmønster.

Mavesmerter (mave-tarm problemer) og kranio sakral terapi i København

Lidelser og problemstillinger i fordøjelsen såsom mavesmerter (mavekramper) irritabel tyktarm, oppustethed, forstoppelse og diarré, refluks, morbus crohn og colitis ulcerosa m.m. behandles af en kranio sakral terapeut. Kranio sakral terapien retter sig mod at få forbedret og effektiviseret forløb og funktion af vagus nerven (fordøjelse nerven) med det formål at regulere og korrigere fordøjelsen og derved fjerne mavesmerterne.

Kæbeproblemer kan fjernes med kranio sakral terapi

Kæbesmerter såsom låsning i kæben, kæbe der klikker behandler en kranio sakal terapeut. Igennem kranio sakral terapi behandles den nerve der forløber til kæbeleddet og kæbeleddets muskler, trigeminus nerven. Derudover kan kranio sakral terapeuten med blide kranio sakral teknikker løsne op i muskulatur og bindevæv omkring kæbeleddet inde igennem munden eller udenpå selve kinden.


Bestil tid her

Hvordan foregår en kranio sakral terapi behandling ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN?

Kranio sakral terapi foregår på Aarhus Osteopati KØBENHAVN adresse på Amagerbrogade 114, 1 sal, 2300 København S.  Når du kommer ind på klinikken tager du plads i venteværelset og afventer at kranio sakral terapeuten kalder dig ind i behandlerrummet. Inden selve behandlingen starter anvender kranio sakral terapeuten anamnese som er en snak om syge- og problemhistorikken for at danne sig et overblik i dig som individ og din problemstilling. Under selve behandlingen ligger du på ryggen på en behandlerbriks og forsøger at afspænde og slappe så meget af som muligt. Selve behandlingen er blid og behagelig hvilket ofte vil reducere stress og få din krop i balance. Efter behandlingen tager kranio sakral terapeuten en kort snak med dig hvad du kan ændre og gøre bedre i hverdagen eller på arbejdet som vil bidrage til forbedring af dit symptom billede.

Er kranio sakral terapi behandling ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN noget for dig?

Kranio sakral terapi ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN er for dig hvis du vil finde og behandle årsagerne til dine problemer eller smerter i kroppen. Det er ligeledes til dig hvis du føler dig udbrændt, har ubalance i kroppen eller hvis dit nervesystem er for aktivt eller stresset. Kranio sakral terapeuterne i Aarhus Osteopati KØBENHAVN har alle 2-3 specialist uddannelser udover kranio sakral terapi hvilket sikrer dig en top kompetent behandling indenfor alle parametre der vedrører behandlerfaget.

Bestil tid her

Aarhus Osteopati KØBENHAVN kranio sakral terapi specialist

Kranio sakral terapeuterne i Aarhus Osteopati KØBENHAVN har specialer især indenfor baby problemstillinger, al slags hovedpiner, forskellige former for nakkesmerter, piskesmæld, diverse ryglidelser og rygsmerter m.m. Kranio sakral terapi ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN anvendes i kombination af osteopati og fysioterapi for at afdække og behandle alle årsagssammenhænge i kroppen og for at få kroppen i fysisk bedre tilstand. Vi tilbyder dog også kranio sakral terapi konsultationer uden de andre former hvis klienten ønsker dette.

Hvad betyder kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi er et system med blid berøring designet til at forbedre funktionen af ​​membraner, væv, væsker og knogler, der omgiver eller er forbundet med hjernen og rygmarven (Meriam-Webster). Kranio sakral terapi målsætning er at forbedre, korrigere eller optimere den fysiologiske tilstand i og omkring hjernen og det øvrige centralnervesystem.

Bestil tid her

Kranio Sakral Terapi for Babyer og Børn - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Kranio sakral terapeuterne i Aarhus Osteopati KØBENHAVN har speciale indenfor børne- og baby lidelser og problemer. Kranio sakral terapi for børn og babyer retter sig hen imod at få sikret udviklingen og bevægelsen af babyens kranie som har tilpasset sig for at komme igennem fødekanalen ved fødslen. Formålet med kranio sakral terapi hos børn er ligeledes at genskabe normal bevægelighed og funktion af hjernehinder i ryg kanalen / rygsøjlen med det til følge at smerter og ubehag i nakke, ryg, bækken og hoved forsvinder.

Kranio Sakral Terapi og Piskesmæld - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Kranio sakral terapi vil igennem bløde teknikker løsne og afspænde muskulatur og bindevæv der har spændt unaturligt op efter piskesmæld ulykken. Kranio sakral terapeuten ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN løsner bindevævet og fascien på selve kranie skallen, blødgør muskulaturen under kraniekanten således hjernenerver til organer i hovedet og fordøjelsen igen fungerer effektivt og løsner nakkehvirvler og omliggende muskulatur således nakken får den biomekaniske bevægelighed genoprettet.

Bestil tid her

Kranio Sakral Terapi og Rygsmerter - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Kranio sakral terapi er særligt effektiv mod rygsmerter idet kranio sakral terapeuten får fat i de dybereliggende strukturer inde i rygsøjlen som andre behandlere ikke kan. Kranio sakral terapeuten ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN løsner dura mater, pia mater og arachnoidea (hjernehinderne) således cerebrospinalvæsken der ernærer rygmarven og spinalnerverne flyder optimalt. Kranio sakral terapi får ligeledes påvirket blodforsyningen især veneomløbet i rygsøjlen positivt således disken, nerverne og ryg leddene bliver forsynet med næringstoffer og kommer af med affaldsstoffer. 

Kranio Sakral Terapi og Nakkesmerter - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

Kranio sakral terapeuten ved Aarhus Osteopati KØBENHAVN behandler nerver fra plexus cervicalis som motorisk og sensorisk forsyner hovedet og ansigtet. Kranio sakral terapi behandler ligeledes de autonome nerver såsom trigeminus nerven (hovedpine nerven), vagus nerven (fordøjelse nerven), phrenicus nerven (åndedræts nerven) blandt andet. Kranio sakral terapeuten løsner ligeledes muskulatur og bindevæv i hele hals, nakke og kranie området hvilket medfører at nakken genskaber dens bevægelighed og funktion.

Bestil tid her

Kranio Sakral Terapi erfaring og anbefalinger - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

I Aarhus Osteopati KØBENHAVN lever vores kranio sakral terapeuter højt på personlige anbefalinger fra klienter. Vi er af den overbevisning at anbefalinger mund til mund er den bedste reklame, hvorfor vi stræber efter at hver klient får gode oplevelser i form af smertefrihed eller at problemstillingen er aftaget. I Aarhus Osteopati KØBENHAVN har vores kranio sakrale terapeuter mange års erfaring indenfor diagnosticering og behandling indenfor lidelser som hovedpine, piskesmæld, fordøjelse (mave-tarm gener), baby lidelser, kæbesmerter, migræne, rygsmerter, nakkesmerter m.m.

Kranio Sakral Terapi og Hjernerystelse - Aarhus Osteopati KØBENHAVN

For hjernerystelse er behandling af lokal blodcirkulation af de ydre lag af hjernen og de hjernehinder der beskytter hjernen vigtigt. Lokale teknikker på emissary vener kan være effektive for at genskabe god venøs cirkulation til og fra hjernen og dens ydre lag. Ligeledes lokale teknikker på suboccipital muskulatur kan løsne op omkring diverse hjernenerver. Derudover så skal kranio sakrale teknikker omkring suturer der danner ledforbindelse mellem forskellige kranieflader behandles.

Kranio Sakral Terapi Uddannelse Danmark

I Danmark er der mange muligheder for at blive uddannet kranio sakral terapeut. Foreningen af kranio sakrale terapeuter i Danmark giver god overblik over steder og uddannelses institutioner hvor man kan læse og uddanne sig til kranio sakral terapeut. Derudover er der mulighed for at uddanne sig til kranio sakral terapeut igennem den internationale kranio sakral terapi institution Upledger Institute International. Her skal man dog uddannes på engelsk.

Bestil tid her

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​