Massage | Massør | Aarhus

​Massage er en behandlingsform der har eksisteret helt fra oprindelsen af mennesket. Massage kombineres med og bruges af mange behandlingsformer såsom fysioterapi, osteopati, kiropraktik m.m. Der findes mange forskellige former for massage som har forskellig indvirkning på kroppen. Aarhus Osteopati har et tværfagligt team der tager sig af alle aspekter af menneskekroppen. Massage ved Aarhus Osteopati kan ligeledes ofte benyttes i kombination med vores øvrige behandlingsformer.

Bestil tid til massage her

Vores dygtige massører i Aarhus Osteopati kan fjerne og lindre smerter

Virkningen af massage opstår igennem afslapning af smertereceptorer i bløddelene (muskler, sener og andet bindevæv). Massage udløser ligeledes produktion af endorfiner, altså et naturligt stof der nedsætter smerte. Massage fremmer ligeledes blodcirkulationen i det behandlede område. Massage kan derfor fremskynde restitution efter hård træning, afslappe spændte og stressede muskler, smertelindre og fremme immunforsvaret (immunsystemet).

Massage (massør) af rygsmerter - Aarhus Osteopati

Når massørerne i Aarhus Osteopati beskæftiger sig med rygsmerter, herunder diskusprolaps i ryggen eller lænden, iskias, slidgigt i lænden, hold eller hekseskud i ryggen, modic forandringer bl.a. så tager massøren et holistisk udgangspunkt i behandlingen. Det betyder at selv om genen eller smerten ligger i lænden så undersøger massøren alligevel rygsøjlen som en helhed og behandler alle de områder i ryggen hvor der gemmer sig problemstillinger. På denne måde vil patienten få behandling og massage af de årsagssammenhænger som har været med til at udforme problemstillingen i ryggen.​

Massage (massør) af nakkesmerter - Aarhus Osteopati

Nakkesmerter er en hyppig lidelse. Nakkesmerter kan være i forskellige former såsom hold eller hekseskud i nakken, slidgigt i nakken, ​piskesmæld, svimmelhed, diskusprolaps i nakken m.m. Massørerne i Aarhus Osteopati har dybdegående kendskab til alle de årsagssammenhæng der kan være bag udvikling af smerter og gener i nakken. Massørerne i Aarhus Osteopati har en fysioterapi uddannelse bag sig hvilket sikrer bedst mulig effekt af massage behandlingen.

Bestil tid til massage her

Massage og smertelindring

Massage stimulerer mekano- og smertereceptorer i organismen således at de smertefremmende indput der sendes til rygsøjlen og videre til hjernen hæmmes. Ved at massere dermotome (hud), angiotome (blodkar), viscerotome (organer) samt musklerne kan smertesignalerne (kroniske og akutte smertesignaler) reduceres og ofte fjernes. Ved massage bliver der desuden stimuleret frigivelse af endorfiner og andre smerteinhiberende hormoner.

Massage og nervesystemet (stress)​

Massage kan reducere spændstigheden i kroppen som hjernens arousal centre har aktiveret (gamma tone). Blid form for massage kan derfor give centre i hjernen ro og derved afstresse centralnervesystemet. Massage giver ligeledes energi i cellernes energidepoter (mitrocondrier) ​således at kroppen bliver forfrisket og klar til dagens udfordringer.

Bestil tid til massage her

Aarhus Osteopati tilbyder manuelle kurser til Massører og Kropsterapeuter - Manipulation, mobilisering og MET

Aarhus Osteopati tilbyder manuelle kurser til massører og kropsterapeuter indenfor bl.a. ryggen, bækkenet, nakken og kæben og brystryggen.

Massage og muskelspændinger

Spændinger og stivhed i muskulatur kan løsnes ved forskellige former for massage alt afgørende hvor de ømme muskler befinder sig henne. Spændte muskler der ligger i dybden eksempelvis i balden eller i skulderne så kan massøren bruge dybdegående massage. Hvis spændingerne og ømheden er på overfladen så kan massagen være mere blid. Effekten af massagen er at der øges blodgennemstrømningen i musklerne således at affaldsstofferne kan fjernes fra det ømme område.

Bestil tid til massage her

Hvad kan massage ved Aarhus Osteopati afhjælpe?

Massage kan afhjælpe mange typer gener og skader i det muskuloskeletale system. Følgende er de hyppigste problemer som massage i Aarhus Osteopati afhjælper:

Nakkesmerter

Myoser og muskelinfiltrationer er ofte årsager til smerter i nakke. Korrigering af arbejdsstillinger og holdning i kombination med massage kan være effektivt mod nakkesmerter. Læs mere her.

Rygsmerter

Spændinger i rygmuskler og bindevæv kan ofte medføre skævhed og hold i ryggen. Massage kan både anvendes som forbyggelse og behandling af disse problemer. Læs mere her.

Læs mere om massage af rygsmerter i Aarhus her

Læs mere om massage af rygsmerter i København her

Skuldersmerter

Når vi masserer skuldersmerter, om det er for skulder impingement (afklemninssyndrom), frossen skulder eller noget andet, skal vi ofte tage hånd om hele kroppen, altså ryg, nakke og bækken.
Læs mere her.

Hovedpine

Vi har mange på klinikken der en eller to gange i måneden får forbyggende massage behandling mod hovedpine og migræne. Vores massører kan også behandle hovedpine og migræne hvis den allerede er opstået. Læs mere her.

Iskias

Iskias nerven har sit forløb fra ryggen igennem balden, forbi ledbånd og i selve baglåret. Massage er fantastisk redskab til at løsne de områder. Læs mere her.

Hofte- og lyskesmerter

Dyb massage er rigtig effektiv mod lyske- og hoftesmerter der ofte skyldes psoas smerter. Læs mere her.

Baldesmerter (piriformissyndromet)

Massør ved Aarhus Osteopati har en grundig viden indenfor de strukturer der befinder sig i balden. Piriformis musklen er én af de muskler som er vigtig at massagere grundigt igennem. Læs mere her.

Albuen (albuesmerter)

Massage af albue og underarm stimulerer øget blodcirkulation ned til de smertefulde områder. Dette medfører hurtigere heling. Læs mere her.

Knæsmerter

Massage af lår- og lægmuskulatur er rigtig godt i forhold til smerter i knæet. Læs mere her.

Ankelsmerter og forstuvet ankel

Smerter i anklen og foden har ofte sin oprindelse fra læg eller ryg. Disse områder kan massage afhjælpe. Læs mere her.

Stress

Stress, træthed og uro i kroppen - massage nedsætter stivhed og spænding i muskulatur og bindevæv hvilket er medvirkende til afstressning af kroppen.

Graviditets gener

Gener hos den gravide såsom bækkenløsning, ryglidelser, problemer med fødderne eller nakkegener behandler massørerne i Aarhus Osteopati. Læs mere om massage af gravide i Aarhus her.​ Læs mere om massage af gravide i København her.

Baby gener

Baby gener som kolik, mavesmerter, forstoppelse, diarré, oppustethed, ryg- og nakkesmerter m.m. kan afhjælpes ved baby massørerne i Aarhus Osteopati. Læs mere om massage af babyer i Aarhus her. Læs mere om massage af babyer i København her.

Bestil tid til massage her

Forskellige former for massage hos Aarhus Osteopati

Fysiurgisk massage

Muskler og tilhæftninger arbejdes med i dybden hvilket har kraftigt øgning af blodgennemstrømningen. Der bliver ligeledes arbejdet med leddene hvilket kan frigive restriktioner og låsninger. Læs mere om fysiurgisk massage i Aarhus her.

Dybdemassage

Dybdamassage eller dybdegående massage er en massage form der fokuserer på bindevæv og muskler der er dybereliggende i kroppen. Denne form for massage er ofte meget effektiv for heling af skader, fiberskader og lignende gener.​

​Se videoen nedenunder og bliv klogere på fysiurgisk massage og dybdemassage

Sportsmassage

Sportsmassage kan godt sammenlignes med fysiurgisk massage men den største forskel på de to massageformer er, at sportsmassage er mere skadesspecificeret med henblik på en bestemt sportsgren (ex fodbold, cykling, løb, svømning, atletik m.m.).

​Se videoen nedenunder og lær om sportsmassage

Graviditetsmassage

Formålet med denne form er at fjerne spændinger, gener og smerter der følger i graviditeten. Læs mere om forskellige graviditets gener her.

Se videoen og find ud af hvordan vi i Aarhus Osteopati bruger gravidmassage

Babymassage

Formålet med denne form er at fremme fordøjelsen hos babyen, lindre spændinger i ryg og nakke samt at give babyen bedre korpsfornemmelse og derved styrke babyens kropslige udvikling. Læs mere om babygener her.

Se videoen og lær hvordan du laver babymassage på din baby

Effektiv massage i Åarhus

Vores tværfaglige klinik i Aarhus er eksperter (massører, osteopater, fysioterapeuter, akupunktører) i, at diagnosticere og behandle diverse skader og dysfunktioner i kroppen. Vi specialiserer os i, at kombinere og skræddersy det bedst mulige behandlingsforløb til dig hvor akupunktur ofte kombineres i behandlingen.

Massørerne i Aarhus Osteopati er specialister i massage

Når du vælger en massage behandler (massør) i Aarhus Osteopati så vælger du en behandler der har en række uddannelser bag sig. Alle massører i Aarhus Osteopati er uddannede fysioterapeuter, men flere har også osteopati, kranio sakral terapi og akupunktur uddannelser i rygsækken. Derfor får du top effektiv massage behandling hos Aarhus Osteopati.

Bestil tid til massage her

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​