Sportsskader og idrætsskader

Sportsskader, idrætsskader, løbeskader, overbelastningskader. Der findes et væld af forskellige former for sportsskader.

Over 50 pct. af alle danskere får en sportsskade. Det være sig ved løb, hold- eller solosport, og hvad enten man er professionel eller hyggemotionist. Vi har aldrig før haft så mange skader, og tallene er stadig stigende. Idrætsskader kan inddeles i tre typer: akutte sportsskader, overbelastnings sportsskader og kroniske sportsskader.

Akutte sportsskader

Akutte sportsskader opstår ofte pga. udefrakommende påvirkning, eksempelvis en takling i håndbold eller et styrt på cykel. Den akutte skadebehandling er altid efter RICE-princippet: Rest (hvile), Ice (nedkøling af området), Compression, hvor man lægger tryk på det beskadigede område, så blødningen mindskes og Elevation, hvor den skadede legemsdel løftes over hjerteniveau, hvilket vil nedsætte blodtrykket i det beskadigede område og lette hævelsen. Derefter er det vigtigt at få undersøgt området for at sikre en fuldkommen heling af idrætsskaden.

Overbelastnings sportsskader

Overbelastningsskader opstår altid pga. nedsat bevægelighed ét eller flere steder i kroppen. Manglen på bevægelighed vil medføre, at det skadede væv er på overstræk, ikke modtager nok næringsstoffer eller er overbelastet, da andre steder i kroppen, hvis funktion er at aflaste det skadede væv, ikke bevæger sig, som det skal.


Kroniske skader

Kroniske sportsskader opstår som følge af én af de to ovenstående typer, og disse skader kan kroppen ikke hele selv. Dette er ofte fordi, at de selvhelende mekanismer (blodsystemet og nervesystemet) ikke er i stand til at reparere skaden. Funktionelle hjerte- og lungeproblemer, nedsat bevægelighed i brystkassen, åndedrætsproblemer, mave- og fordøjelsesproblemer, rygproblemer samt lokale blokeringer på blodkar og nerver kan nedsætte helingen af en idrætsskade.


Osteopatisk tilgang til idrætsskader og sportsskader

Årsagen til sportsskaden skal bestemmes, men først skal det afklares hvilken struktur, der er smertegivende. Muskler, ledbånd/sener, led, knogler, blodkar og nerver kan alle give smerter. Helhedsorienteret undersøgelse med henblik på at finde de områder, der ikke bevæger sig tilstrækkeligt, er vigtig, således at årsagen til sportsskaden / idrætsskaden kan tages hånd om.


Osteopatisk behandling retter sig mod, at genoprette kroppens evne til selv at hele de kroniske sportsskader / idrætsskader og overbelastnings sportsskader. Alle systemer (musculoskeletal systemet, nervesystemet, blod- og lymfesystemet, organsystemet og kranio-sakral systemet) i kroppen skal alle kunne fungere både individuelt og i samarbejde. Derfor behandler osteopatien helhedsorienteret.

Sportsskader heler mest optimalt op i kombination med osteopatisk behandling og fysioterapeutisk genoptræning (fysioterapeut med speciale i sportsskader) af diverse områder i kroppen - læs mere of fysioterapi aarhus her. Læs mere om fysioterapi københavn her. Læs mere om fysioterapi Vejle her. Læs mere om fysioterapi / fysioterapeut for idræts- og sportsskader i Aalborg her. Læs mere om fysioterapi / fysioterapeut behandling af sportsskader i Odense her. Læs om massør / massage sportsskader i Odense her.

Bestil hos Aarhu​s Osteopati  her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev​

Udfyld formularen herunder og hold dig løbende opdateret.​

Eller kontakt os herunder

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​