Cykling og skader

Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi specialiserer sig indenfor analyse og behandling af cykelryttere. Vi har årelang erfaring indenfor behandling af specifikke cykelrelaterede skader. Vi behandler og samarbejder med de største cykeltalenter i Danmark.

De hyppigste cykelskader (cykelrelaterede smerter)

Nakkesmerter

Nakkesmerter forekommer hos 30-50 % af den voksne befolkning i løbet af et år. Cykelryttere er ofte generede af smerter i nakke og skuldre på baggrund af den foroverbøjede stilling, de befinder sig i lang tid ad gangen. Bindevævet i brystkassen forårsager ligeledes ofte smerter i overgangen fra nakken og brystkassen. Læs mere om nakkesmerter her.

Prikkende og sovende hænder

Denne type gene rammer ofte de motionister og cykelryttere der til dagligt arbejder på kontor og derved sidder i forvejen mange timer om dagen. Mekanismerne her er, at blodkar og nerver ud til arme og hænder afklemmes mellem kraveben og det øverste ribben når ryttere bliver træt og hænger på cykelstyret. Læs mere om smerter i arme her.

Rygsmerter

De områder der oftest er belastede ved cykelryttere er området øverst i lænden og nederst i lænden. Det er i disse områder hvor fordeling af belastningen i rygsøjlen er størst. Når rygsøjlen har været i en foroverbøjet stilling igennem hele dagen, på arbejde og på cyklen, kan områderne ofte overbelastes. Cykling kræver ligeledes stor bevægelighed sidelæns, idet det støtter kraftoverførslen fra core musklerne igennem benene til pedalerne. Lænden er det vigtigste område i kroppen der sørger for bevægelighed i sidelæns retning. Læs mere om rygsmerter her.

Hofte- og bækkensmerter

Et af de allerhyppigste smerteproblematikker er smerter i bækken og hofteregion. Grundet positionen på cyklen skal der ikke ret meget til før lårknoglen afklemmer ledlæben i hofteskålen, altså det bindevæv som holder lårbenshovedet på plads i leddet. Længerevarende siddestilling på forkert saddel kan eksempelvis medføre spændinger af hoftebøjer, den dybe baldemuskel eller dybe hoftemuskler, hvilket kan medføre afklemning og betændelsestilstande i hofteleddet. Der stilles også stor bevægelighed og stabilitet af bækkenleddene idet leddene er vægtstangsarmen fra den kraft der kommer fra core musklerne ned til benene. Læs mere om hoftesmerter her.

Knæsmerter

Knæene er det vigtigste område hvad angår kraftoverførsel for en cykelrytter. Desværre er bevægeligheden i knæleddet afhængig af bevægeligheden i hofte/bækken og ankelleddet, idet knæet ikke har et fix punkt som de andre led. Dette gør knæleddet meget udsat for overbelastingsskader. Læs mere om knæsmerter her.

Prikkende og sovende fødder

Som ved sovende hænder er dette en indikation på at blodkar og nerver afklemmes på deres vej ud i benet. Spændt hoftebøjer og baldemuskler, fejlstilling i bækkenet og rygsmerter er ofte årsagerne til prikkende og sovende fødder. Læs mere om fodproblemer her.

Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi tilbyder cykelrytteren

Behandling af aktuelle skader – vi er eksperter i at finde årsager til rygsmerter, nakkeproblemer, knæsmerter, hoftesmerter m.m. Vi i Aarhus Osteopati har alle over 10 års uddannelse inden for undersøgelse og behandling af gener i hele kroppen.

Forebyggende behandling – cykling kræver stor bevægelighed flere steder i kroppen. Aarhus Osteopati analyserer de vigtigste områder i kroppen, individuelt målrettet i forhold til din kropstype og biomekanik, med det formål at holde din krop sund og skadesfri. Vi undersøger og behandler ligeledes alle systemer i kroppen der hjælper dig med at performe og restituere efter hårde træningspas.

​Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi og skader på cyklen

Vi er eksperter i at finde årsager til cykelrelaterede smerter. Vi behandler alle systemer i kroppen, muskuloskeletale system, organsystemet, blodsystemet, hormonsystemet, nervesystemet og de kranio sakrale system, med det formål at optimere præstationen på cyklen såvel som at forebygge og behandle skader.

Bestil en ​tid her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev​

Udfyld formularen herunder og hold dig løbende opdateret.​

Eller kontakt os herunder

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​