Fysioterapi | fysioterapeut i Aarhus

Fysioterapeutisk behandling (fysioterapi) hos Aarhus Osteopati

Fysioterapi er en behandlingsform hvor kroppen (muskuloskeletale system) bliver undersøgt og behandlet helhedsorienteret. Alle problemer der kommer fra de indre systemer bliver afspejlet i det muskuloskeletale system. Her i Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi tager vi altid udgangspunkt i sygdomshistorien, kropstypen samt alle de områder i kroppen der ikke bevæger sig optimalt, og ikke udelukkende ud fra symptomsbilledet.

Bestil tid onli​ne her

Aarhus Osteopati tilbyder manuelle kurser til fysioterapeuter - Manipulation, mobilisering og MET

Aarhus Osteopati tilbyder manuelle kurser til fysioterapeuter og fysioterapeut studerende indenfor bl.a. ryggen, bækkenet, nakken og kæben og brystryggen.

Osteopat Uddannelse for Fysioterapeuter

Aarhus Osteopati i samarbejde med ESO (European School of Osteopathy) tilbyder osteopat / osteopati uddannelse i Vejle (Jylland) og i København (Sjælland) til fysioterapeuter, kiropraktorer og læger.

 • Læs mere om osteopat uddannelsens varighed
 • Læs mere om osteopati uddannelsens pris
 • Læs mere om osteopat uddannelsens adgangskrav
 • Læs mere om osteopati uddannelsens
 • Læs mere om osteopati løn, teknikker, hvilken uddannelse en osteopat har m.m.

Behandlingsformen Fysioterapi

Behandling af kroppen har igennem menneskehistorien altid fundet sted. Tilbage fra Hippocrates tiden har mennesker behandlet skader og smerter med massage, manuelle behandlingsteknikker og med andre behandlingsformer. Da faget ortopædi udviklede sig i det attende århundrede, blev der opfundet forskellige former for behandlingsmaskiner hvilket skulle virke som en vigtig brik i udviklingen af fysioterapien. Svenskerne udviklede i 1813 fysioterapien hvor de tilføjede manipulation af led i kombination med fysisk aktivitet. Det svenske ord for fysioterapeut er ”sjukgymnast”, altså fag der er udsprunget fra gymnastik. I 1894 dannede fire sygeplejesker Chartered Society of Fysioterapi. Den første fysioterapi skole, The School of Physical Therapy, åbnede de efterfølgende år i henholdsvis New Zealand og USA.

Bestil tid onli​ne her

Fysioterapi ved Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi

Vi har haft mange der har haft gavn af vores behandlinger og træning i Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi. Nedenunder kan du klikke på billederne og læse lidt om vores fysioterapeut behandlinger.

Anna​

Mette​

Klik på billederne og læs om Aarhus Osteopati´s fysioterapeut behandlinger.​

Fysioterapeutisk samarbejde med Aarhus Motion

​Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi har udvidet vores samarbejde med Aarhus Motion. Dette samarbejde går ud på at vi skal stå for forebyggelse og behandling af Aarhus Motion´s deltagere i diverse løb inklusivt Bestseller Aarhus City Halvmarathon. Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi vil ligeledes være at finde til de fleste Aarhus Motion´s løbebegivenheder, hvor vi står for screening og rådgivning af deltagere.

Vores løbeekspert Tine Thomsen (læs mere her), kommer til at stå for temaaftener omkring henholdsvis knæ, ankler, hofte og ryg, hvor fokus er på anatomi, symptomer og screening af førnævnte områder.

Læs mere her.

Bestil tid onli​ne her

Hvordan påvirker fysioterapi det muskuloskeletale system

Fysioterapien er eksperter i, at behandle skader og gener i det muskuloskeletale system. Dette system er ét af mange undersystemer der tilhører kroppen. Kroppen er opbygget i hierarkier hvor centralnervesystemet er dominerende over øvrige systemer. Centralnervesystemet (CNS) består af ceribellum (storhjernen), mesencephalon, metencephalon og myencephalon som alle er dele af hjernestammen. CNS forsætter derefter i rygmarven fra nakken til korsbenet. CNS styrer både det somatiske nervesystem, altså det system vi kan styre, og det autonome nervesystem, altså det system som vi ikke styrer men holder os i live og står for mange vigtige funktioner i kroppen. Organsystemet herunder fordøjelsessystemet, hormonsystemet, blodsystemet, lymfesystemet, immunsystemet m.m. er herefter det næste i hierakiet. Derefter har vi det muskuloskeletale system, hvori skader og smerter ofte præsenterer sig hvis der er dysfunktioner i de øvrige systemer. I Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi bliver CNS og organsystemet behandlet af klinikkens osteopater, hvorefter klinikkens fysioterapeuter håndterer det muskuloskeletale system og ofte det somatiske nervesystem.

Bestil tid onli​ne her

Muskuloskeletale problemer og fysioterapi

Skader og smerter i det muskuloskeletale system er ofte kroppens første signal på, at noget er galt eller fungere ikke optimalt i kroppen. Eksperter i Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi samarbejder med at fortolke og diagnosticere problemer i alle af kroppens systemer.

Bestil tid onli​ne her

Hvad behandles der med fysioterapi?

Vi har erfaring og uddannelse igennem mange år af sportsskader, arbejds relaterede smerter og overbelastningskader.

Vi kan afhjælpe dig med følgende:

Fysioterapi og nakke og rygsmerter

 • Smerter i skuldre, nakke og ryg – smerter i skuldre, nakke og ryg skyldes ofte svaghed og ustabilitet af core muskulaturen (muskelkorset).
  ​ Læs mere her (skulder, nakke, ryg)

Knæsmerter afhjælpes med fysioterapi

 • Genoptræning af knæ (ustabilt og svagt knæ, stivhed knæ, løberknæ, springerknæ) - problemer med knæet opstår ofte på baggrund af dysfunktion i bækkenet og anklen. Stabilitetstræning, smidighedsøvelser og styrketræning af disse områder, hvorefter selve knæet trænes er vejen frem.​

Læs mere her​

Svimmelhed og fysioterapi

 • Svimmelhed - svimmelhed kan skyldes fejlstillinger af alle strukturer der har hæfte på nakke og skulder. Smidighed og øvelsesterapi af de områder der ikke bevæger sig optimalt nedsætter spændingen af de stramme strukturer.​

Læs mere om svimmelhed her​

Skuldersmerter og fysioterapi

 • Genoptræning af skulder (ustabil og svag skulder, skulderblade der vinger, fremtrukne skuldre, kold/frossen skulder) - skuldersmerter kan stamme fra hele kroppen, fordi at de muskler der indgår i stabiliteten af skulderen kommer bl.a. fra bækkenet, ryggen, nakken m.m.
  Læs mere her

Fysioterapi afhjælper piskesmæld​

 • Piskesmæld - piskesmæld medfører ofte svaghed og instabilitet af nakkens muskulatur og bindevæv. Fysioterapi er et godt redskab til at træne disse strukturer.
  Læs mere her​​

Fysioterapeutisk genoptræning diskusprolaps

 • Genoptræning af ryg (ustabil og svag ryg, diskusprolaps, iskias, skæv ryg, låsninger i ryggen, stivhed i ryggen, flad lænd, for stort svaj i lænden) - core og anden styrketræning vil medføre at muskulaturen i ryggen er stærk nok til at holde de mest optimale stillinger.
  Læs mere her

Smerter i balden og fysioterapi​

 • Smerter i balden - smerter i balderegionen kan skyldes spændte muskler og muskler der ikke er stærke nok.

Læs mere her​

Genoptræning hofte- og bækkensmerter​

 • Genoptræning af bækken og hofte (ustabilt og svagt bækken, bækkenløsning, spændt hoftebøjer, stivhed i bækkenet) - fysioterapeut er ekspert i at lokalisere årsager til bækken og tilretteligge skræddersyet genoptræningsplan for problemstillingerne.

Læs mere her

Graviditets fysioterapeut​

 • Graviditets gener - graviditeten medfører ofte stivhed og nedsat bevægelighed. Fysioterapeut kan afhjælpe graviditetsgener.

Læs mere her​

Genoptræning efter forstuvning​

 • Genoptræning af ankel- og fodproblemer (ustabil og svag ankel/fod, forstuvninger, stiv ankel/fod) - stabilitetstræning af ankel, fod, knæ og hofte er et vigtigt redskab i at behandle og forebygge skader i ankel og fod.

Læs mere her​

Fysioterapeut specialist i fiberskader​

 • ​Forstrækninger og fiberskader - efter en forstrækning og en fiberskade er fibrene i musklerne blevet svagere. Fysioterapeuten kan lokalisere og behandle de områder der har behov for styrketræning.

Diskusprolaps i nakken og piskesmæld​

 • Genoptræning af nakke (ustabil og svag nakke, låsninger i nakken, stivhed i nakken, skæv nakke, udstråling fra nakken) -fysioterapeut er ekspert i styrke- og øvelsesterapi for nakkeproblemer.

Læs mere her​

Fysioterapeut med ekspertise i hovedpine​

 • Hovedpine - hovedpine kan i nogle tilfælde skyldes dårlig holdning eller forkerte arbejdsstillinger. Dette kan en fysioterapeut afhjælpe.

Læs mere her

Tennis - og golfalbue​

 • ​Genoptræning af albue- og håndproblemer (ustabil og svag albue/hånd, stivhed albue/hånd) - fejlstillinger og overbelastning af hånd og albue er en fysioterapeut specialist i at afhjælpe.

Læs ​mere her​

Nakkesmerter og hold i nakken

 • En fysioterapeut i Aarhus Osteopati er specialist i diagnosticering og behandling af årsager til problemer og smerter i nakke.

Fysioterapi og Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi

Fysioterapien kigger på det muskuloskeletale system og osteopatien kigger på de øvrige systemer. Sammen tilbyder vi komplet helhedsorienteret tilgang til en bred vifte skader og sygdomme i kroppen. Det kan dog ikke altid være nok blot, at behandle det muskuloskeletale system, da de andre systemer (kranio sakral systemet, nervesystemet, organsystem, blodsystemet, lymfesystemet, psykologiske system) oftest er påvirket når der opstår smerter og gener i kroppen. Aarhus osteopati - osteopati og fysioterapi tager sig af alle de systemer, hvilket gør fysioterapeutisk behandlingen i kombination med osteopati meget mere effektive. Derfor stræber vi efter at udnytte hinandens kvaliteter med det formål at skabe et perfekt redskab i rehabilitering af mennesket.

Hvordan foregår fysioterapeutisk behandling ved Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi?

​En fysioterapeutisk behandling / konsultation ved Aarhus Osteopati - osteopati og fysioterapi varer cirka 45 minutter hvor det muskuloskeletale systemundersøges via detaljeret interview, klinisk undersøgelse og tests. Formålet med proceduren er, at lokalisere årsag til de muskuloskeletale symptomer klienten præsenterer. Herefter tilrettelægger Aarhus Osteopati´s behandler et behandlingsforløb med det formål at optimere kroppens evne til at helbrede sig selv. Behandlingsforløbet kan indeholde manuel briksbehandling, massage, øvelsesterapi eller genoptræning. Patienten kan ligeledes blive henvist til vores osteopater eller klinikkens andre faggrupper, hvis årsager til skaderne ligger i andre kropssystemer.

Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om hvorvidt, vores ekspert fysioterapeuter i Aarhus Osteopati – osteopati og fysioterapi behandler din problematik, så ring eller skriv til os - skriv til os her

Fysioterapi kan rådgive og give gode råd

Fysioterapeuter her i Aarhus Osteopati dygtiggøre sig hele tiden indenfor fysioterapeutisk ekspertise samt hvordan de hele tiden kan råde folk på den bedste måde i forhold til deres problemstilling. Herunder kan der være tale om gode øvelser, ændring af livsstil eller kostomlægning.

Bestil tid onli​ne her

Hvad er en fysioterapeut?​

En fysioterapeut kan hjælpe dig med tilstande der er ikke-medicinske eksempelvis lindre muskelspændinger fjerne smerter, åndedrætsproblemer, angst eller lignende. En fysioterapeut kan hjælpe dig med at fastholde en aktiv og sund hverdag, øge bevægelighed i muskler, bindevæv og led eller forebygge at smerter og skader opstår. Fysioterapi kan ligeledes hjælpe dig med at se sammenhæng mellem kroppen, helbred og bevægelse samtidig med at afhjælpe komplikationer og bivirkninger der kan forekomme i forbindelse med en sygdom.

​​

Bestil tid onli​ne her

I videoen nedenunder kan du få et lille indblik i fysioterapeutens arbejdsdag og hvad en fysioterapeut er god til at behandle.

Fysioterapeut Aarhus, fysioterapeut Århus, fysioterapi Aarhus, fysioterapi Århus, fysioterapeut rygsmerter Aarhus, fysioterapeut nakkesmerter Aarhus, fysioterapeut skuldersmerter Aarhus, fysioterapeut knæsmerter Aarhus, fysioterapeut Aarhus c, fysioterapi Aarhus c, fysioterapi frederiksbjerg aarhus, fysioterapeut frederiksbjerg aarhus, dygtig fysioterapeut aarhus, ekspert fysioterapi aarhus, akupunktur fysioterapeut aarhus, massage fysioterapeut aarhus, fysioterapeut rygspecialist aarhus, fysioterapeut nakkespecialist aarhus, fysioterapeut diskusprolaps aarhus, fysioterapeut hold i nakken ryggen aarhus​

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​