Aarhus Osteopati | København​

​Juni 2020 rykker Aarhus Osteopati og Fysioterapi til København. Efter mange anbefalinger og utrolig stor efterspørgsel for Aarhus Osteopati´s specialist kompetencer i København igennem de sidste par år, fører vi vores ambition videre fra Aarhus​ tværs over landet til København. Vores ambition er netop at være Danmarks bedste, mest foretrukne og kompetente osteopatiske klinik. I København tilbyder vi ekspert behandling af osteopater, fysioterapeuter, kranio sakral terapeuter m.m.

Bestil tid her

Aarhus Osteopati KBH placering i København

Aarhus Osteopati KBH er placeret i hjertet af København placeret på Holbergsgade 26 1.tv som er placeret blot 30 meter fra Nyhavn. Læs mere om Aarhus Osteopati KBH på google business her.

Aarhus Osteopati KBH praktiske forhold

Tidsbestilling til Aarhus Osteopati KBH

Tidsbestilling kan foregå via online booking, via mail info@aarhusosteopati.dk eller via tlf bestilling 29848558. Venligst oplys at bestillingen er til vores afdeling i København.

Medbring til behandlingen

Til behandlingen bedes du medbringe et håndklæde eller et lagen som du skal ligge på briksen under behandlingen. ​

Transport til klinikken

Klinikken ligger ca. 40 metre fra metroen i Kongens Nytorv. Der går ligeledes bus nr. 1A, 2A, 3A samt 350s til og fra klinikken med en afstand på 100-200 metre fra stoppestederne. 

Parkering​ omkring klinikken

​Der er parkering ved alle vejene omkring klinikken på Holbergsgade 26, 1th i 2 timer gratis. Der findes ligeledes betalingsparkering ved Jeudan Parkering henholdsvis i Dronningens Tværgade 4 og i Sankt Annæ PI, 32 i tidspunktet fra 7-20/22.

Ved ankomst​ til Aarhus Osteopati KBH

​Klinikken er at finde på adressen Holbergsgade 26, 1th. 1057 København K. Indgangen ligger ved siden af Pizzaria og restauranten Damindra. Når du ankommer ved indgangen til klinikken skal du trykke på ringeklokken for at få adgang til opgangen til klinikken. OBS du skal trykke på KBH Terapeuternes ringeklokke.

Når du er inde på klinikken sidder du dig i venteværelset inden din behandler kalder på dig. 

Handikapforhold og Toilet

Til klinikken er der ikke elevator. Der er gode toiletforhold på klinikken. ​

Betaling

Der afregnes efter hver afsluttet behandling med Dankort eller MobilePay.​

Bestil tid her

Aarhus Osteopati KBH priser, henvisning og forsikring

Henvisning til Aarhus Osteopati i København

For at blive behandlet ved Aarhus Osteopati i København har du ikke brug for en lægehenvisning. Du kan blot ringe eller bestille tid og få behandling. Hvis du er dækket af en sundhedsforsikring kan dit forsikringsselskab dog kræve en lægehenvisning. Vi anbefaler derfor du tager kontakt til dit forsikringsselskab og forhører dig om de dækker osteopatisk behandling (behandling ved osteopat) eller fysioterapeutisk behandling (behandling ved fysioterapeut).

Forsikringsforløb ved Aarhus Osteopati KBH

Næsten samtlige forsikringsselskaber dækker behandling hos fysioterapeut. Det du skal dog være opmærksom på er, at mange dækker dog kun behandling hos en fysioterapeut ved en klinik der har overenskomst med den offentlige sygeforsikring som vi desværre ikke er dækket indenunder. Forsikringsselskaberne Danica Pension, IF Skadeforsikring, Alm. Brand Sundhedsforsikring, Nordic Netcare, Lærestandens Brandforsikring, PFA, Runa Forsikring, Bauta Forsikring, Dansk Sundheds Sikring, CODAN, Tryg, Topdanmark​, Bupa er bl.a. dem der dækker behandling ved en osteopat.

Forskellige policer kan variere ved disse forsikringsselskaber, hvorfor vi anbefaler du ringer og tager en snak med dem inden din første behandling ved Aarhus Osteopati KBH.

Sygeforsikring Danmark dækker behandling hos Aarhus Osteopati KBH. Forsikringens andel for både fysioterapi og osteopati er for første konsultation 133 DKK og 88 for normal behandling.

Priser ved Aarhus Osteopati KBH​

Priserne varierer fra behandler til behandler. Det der afgør prisens omfang, er behandlerens erfaring, uddannelse / efteruddannelse m.m. Du kan læse om priserne her.

Du kan læse om behandlerene i næste afsnit.​

Bestil tid her

Aarhus Osteopati KBH - Hvem er vi?

Jens Gram - Osteopat D.O.M.R.O.DK, Autoriseret Fysioterapeut B.Sc

​Jens er medejer af Aarhus Osteopati KBH i København. Jens er engageret behandler med stort drive for personlig og faglig selvudvikling. Jens har stor viden og erfaring indenfor alle områder i skelettet, fordøjelsen, nervesystemet m.m. men Jens har især specialuddannelse og interesse indenfor bækkenet og lidelser der vedrører bækkenet. Jens arrangerer sig meget i Bækkenforeningens arbejde, hvor han bl.a. fungerer som skribent. Derudover underviser Jens i bækkenet og bækkenet´s sygdomslære på sygeplejeskolen i Esbjerg  Du kan læse mere om Jens her.

Bestil tid her

Morten Kruse - Osteopat Stud., Autoriseret Fysioterapeut B.Sc

​Morten er ansat i Aarhus Osteopati KBH. Morten beskæftiger sig med en bred vifte af problemstillinger inkl. mave-tarm lidelser, ryg- og nakkelidelser såvel som hovedpine og migræne m.m. Morten er meget engageret og ambitiøs behandler og Morten bruger hans fritid til at uddanne og dygtiggøre andre behandlere via diverse kurser.  Du kan læse mere om Morten her.

Bestil tid her

Mads Eilert Mathiasen - Osteopat Stud., Autoriseret Fysioterapeut B.Sc

​Mads er ansat i Aarhus Osteopati KBH. Mads er en ihærdig og dygtig behandler. Mads har brugt lang tid på at dygtiggøre sig selv som behandler bl.a. indenfor idræt- og sportsskader, såsom knæsmerter, ankelsmerter, skulder og albuesmerter m.m.  Du kan læse mere om Mads her.

Bestil tid her

Hvad er Osteopati?

Osteopati er en manuel behandlingsform hvilket vil sige at en osteopat undersøger og behandler med hænderne. Osteopatisk videnskab bygger på grundig baggrundsviden indenfor alle aspekter af kroppens funktion. En osteopat har gennemgået dybdegående undervisning indenfor kroppens anatomi, kemi, fysiologi, sygdomslære, biomekanik m.m. Derudover har osteopaten tilegnet sig en række manuelle færdigheder der har formål at løse problemer i skelettet, organsystemet, nervesystemet, det kranielle system såvel som blodsystemet. 

Osteopatiens grundprincipper bygger på at kroppen hænger og fungerer som en enhed. Det vil sige at de fleste funktioner i organismen kan ikke fungere alene men med hjælp fra andre dele af kroppen. Derudover hænger de fleste dele af kroppen på en eller anden måde sammen. Det vil sige at hvis ét sted i kroppen bevæger sig dårligt så vil det påvirke andre steder i kroppen. Det vigtigste princip er, at kroppen kan under rigtige forhold altid helbrede sig selv ved hjælp af kroppen autonome nervesystem og immunforsvaret. Her kommer osteopatens færdigheder indenfor samtlige systemer i kroppen til gavn idet en osteopat kan med de manuelle færdigheder påvirke og optimere disse funktioner. Læs mere om osteopati her.

Bestil tid her

Osteopati Uddannelse​

I Danmark kan du udelukkende læse osteopati på skoler fra udlandet. Her er der at finde ESO fra England og IAO fra Belgien. På disse skoler kan man få diplom (D.O.) i osteopati og Mastergrad i osteopati. Uddannelsen tager 4 år og forudsætningen for at blive optaget på skolen er at man i forvejen har bachelorgrad i Fysioterapi eller er uddannet læge. 

I 2018 blev osteopatisk profession autoriseret af regeringen. Dette betyder at osteopati er anerkendt og registreret fag i det danske sundhedssystem. Dette betyder at patienter kan være trygge ved at blive behandlet ved en osteopat der har autorisation, er uddannet D.O. og / eller har titlen D.O.M.R.O.D​K. Du kan finde registrerede osteopater ved foreningen Danske Osteopater.

Bestil tid her

Hvad kan Aarhus Osteopati KBH behandle?​

Aarhus Osteopati og Fysioterapi i København har viden og kompetencer til at behandle smerter og gener alle områder i kroppen. Vi beskæftiger os med specialist diagnosticering og behandling af problemstillinger i det muskuloskeletale system (muskler, sener, led og bindevæv) men også i de øvrige systemer som kredsløbet, organsystemet, kroppens forskellige nervesystem m.m. Læs nedenunder hvilke problemstillinger vi er eksperter indenfor.

Nakke og kranie

Hovedpine herunder spændingshovedpine, hortons hovedpine (klyngehovedpine), hormonrelateret hovedpine, nakkehovedpine, medicinoverforbrugshovedpine, migræne m.m. ​Gener relaterede til kraniet og ansigtet såsom tinnitus, mellemørebetændelse, bihulebetændelse, smerter i tænder, smerter i ansigtet, problemer med lugte- og høresans, lys- og lydfølsomhed m.m. Derudover behandler vi svimmelhed, gener relaterede til piskesmæld (whiplash), hold eller låsninger i nakken, slidgigt i nakken, diskusprolaps i nakken m.m. Halsgener såsom klump i halsen, gener i svælget, synkeproblemstillinger m.m.

Brystryg og brystkasse

Fascetledssyndrom i brystregionen, problemer med ribben på forsiden af brystkassen såvel som bagsiden, åndedræts- og vejrtrækningsproblemstillinger, problemer med mellemgulvet, smerter i brystet, trykken for brystet m.m.

Skulder, albue og hånd

Skuldersmerter, stabilitetsproblemer i skulderen, frossen skulder, afklemningssyndrom (impingement), problemer med skulderblad, gener i kraveben eller kravebensled, tennisalbue, golfalbue, musearm, carpaltunnelsyndrom, seneskedehindebetændelse, springfinger, ledegigt, slidgigt, udstrålende smerter i armen, føleforstyrrelser m.m.

Mave, fordøjelse og tarm

Sure opstød, refluks, for lav eller for høj mavesyre, gener efter mavesår, fødevare- og mad intolerancer, gener forbundet med spiseforstyrrelser, smerter i maven, mavekramper, forstoppelse (hård mave og trang mave), diarré (løs mave, tynd mave), oppustethed, irritabel tyktarm, luft i maven, kronisk tarmbetændelse (morbus chrohn og colitis ulcerosa), gener forbundet med arvæv i maveregionen, hæmorider, utæt tarm (leaky gut) m.m.

Lænd og lænderyg

Lumbago, hold og låsning i lænden og ryggen, fascetledssyndrom i lænden, slidgigt i lænden, modic forandringer, skoliose, diskusprolaps i lænden og ryggen, stenose i ryggen, listese i ryggen, iskias smerter m.m.

Hofte- og lyske

Gener og smerter i hoftebøjer (iliopsoas), springhofte (intern og ekstern), fiberskader i lysken, gener forbundet med lyskebrok, piriformissyndromet, hoftesmerter, ballesmerter, lyskesmerter, betændt slimsæk i hoften m.m.

Bækken

Bækkenløsning, graviditetsgener såsom væske i kroppen, for hyppige plukveer, vand i kroppen, problemer med bækkenbunden, halebenssmerter, gener efter bristninger i bækkenbund og endetarm efter fødsel, nedsunken livmoder, underlivsgener såsom endometriose, arvæv i underlivet, underlivsbetændelse, blærebetændelse, inkontinens, vandladnings gener og problemer, PCO, smerter i korsbenet, gener og smerter fra SI led (bækkenled), smerter fra skambenet eller symfysen, symfyseløsning, menstruationsproblemer, ustabilt bækken, gener efter kejsersnit m.m.

Knæ, underben og ankel

Knæsmerter der skyldes forreste knæsmerter (chondromalacia patellae), springerknæ, løberknæ, meniskgener, korsbåndsskader, smerter knæskallen, gåsefodsyndromet, ledbåndsskader i knæet, bakers cyste, brusk skader i knæet, slidgigt i knæet, hævelse i knæet, overbelastning knæet, skinnebensbetændelse, seneskedebetændelse ankel, achillessenebetændelse, hælspore m.m.

Hormonelle problemstillinger

Søvnproblemer, problemer med at tage på eller tabe sig, problemer med at spiringe måltider over, problemer med hud, negle eller hår, stofskifte gener m.m.

​Baby problemstillinger

Kolik, baby gråd, mellemørebetændelse, ørebarn, baby forstoppelse eller diarré, refluks (sure opstød), mavegener, luft i maven, problemer med amning og sutteteknik, ofte syg baby (nedsat immunforsvar), motoriske problemstillinger m.m.


Bestil tid her

Hvordan foregår osteopatisk behandling​?

En osteopatisk konsultation / behandling er delt op i tre faser. Første fase er en "intro" fase hvor osteopaten gennemgår sygdomshistorien samt gennemgang af relevante informationer der kan have betydning for den aktuelle gene eller smerte. Dette foregår igennem en dybdegående samtale. Fase to er manuel undersøgelse hvor osteopaten anvender specialist osteopatiske undersøgelsesteknikker med patienten på briksen. Fase tre behandler osteopaten de årsager der har forårsaget problemet / smerten. Derefter kan der være en kort vejledning af øvelser, ændring i livsstil, rettelse af ergonomi eller noget andet relevant for den individuelle problemstilling.

Bestil tid her

Forskel på osteopati og andre behandlingsformer​

Osteopati og Kiropraktik

Kiropraktik er en behandlingsform der er udsprunget fra osteopatien. Læs mere her.​ Forskellen på de to behandlingsformer er, at kiropraktoren udelukkende anvender såkaldte manipulationsteknikker af led (knæk) hvor osteopaten behandler også meget andet relevant væv såsom bløddele (muskler, sener, bindevæv m.m.), organer, blodkar, nerver m.m. som kiropraktoren ikke beskæftiger sig med. Osteopaten kan alle de relevante manipulationsteknikker som kiropraktoren anvender men blander andre teknikker i behandlingen. Grundet osteopatiens mere grundig og helhedsorienteret tilgang til behandlingen tager osteopatisk behandling længere tid end kiropraktisk konsultation. 

Osteopati og Fysioterapi

Fysioterapi er en behandlingsform der er mere hands off end osteopatien er. Det vil sige at behandlingen foregår oftest i form af øvelsesterapi hvor fysioterapeuten gennemgår relevante træningsøvelser for ​patientens problemstilling. Osteopatisk behandling foregår derimod mere på en briks hvor osteopaten bruger hands on, dvs. behandler med hænderne. I Danmark er det dog krav at man enten er uddannet fysioterapeut eller læge inden opstart af osteopati uddannelse, hvorfor mange osteopater har allerede fysioterapeutisk viden og tankegang i forvejen. Dette er dog ikke garanti at behandleren inddrager øvelsesterapi i rehabiliteringen af patienten men Aarhus Osteopati KBH anvender altid både osteopati og fysioterapi i vores behandling af patienterne. Læs mere om fysioterapi her.

Osteopati og Akupunktur

Akupunktur er sammen med osteopati de eneste behandlingsformer der behandler organ relaterede problemstillinger. Forskellen på behandlingsformerne er, at akupunktur bruger nåle som redskaber i deres tilgang hvilket ikke altid har en vedvarende effekt, men mere kortvarig effekt mens nålerne er i vævet. Osteopaten behandler organer ​og alt der vedrører organerne såsom nervesystemet, blodkarrene, bevægeligheden af organerne i forhold til de andre organer, bevægeligheden af organerne i forhold til mellemgulvet samt kan behandle arvæv omkring organerne som akupunktur ikke gør. Derudover behandler osteopatien mange flere systemer i kroppen end akupunktur gør. Læs mere om akupunktur her.

Osteopati og Massage

Massage er en god ​behandlingsform for at løsne spændinger og stivhed i muskulatur og bindevæv. Massage kommer dog oftest ikke i dybden med de årsagssammenhæng som har været grunden til problemet / smerten idet massage behandler udelukkende det muskuloskeletale system (muskler, sener og andet bindevæv). Her behandler osteopatien det samme system såvel som de øvrige kropssystemer. Massage er dog ofte en god behandlingsform til at supplere osteopatisk behandling med. Læs mere om massage her.

Osteopati og Kranio Sakral Terapi

Kranio Sakral Terapi som kiropraktik er udsprunget ud fra osteopatien. Her har kranio sakral terapi udelukkende fokuseret på behandlingen af kraniet (hovedet) og indeholdet af rygsøjlen. Osteopati bruger kranio sakrale teknikker som en del af osteopatisk behandling men kombinerer behandlingen med meget andet. Læs mere om kranio sakral terapi her.

Bestil tid her

Aarhus Osteopati KBH gratis service​

Her i Aarhus Osteopati KBH tilbyder vi en række tiltag for vores klienter og potentiale klienter i form af gratis workshops, telefonkonsultation og screeninger.

Gratis workshops i Aarhus Ostepati KBH

Vi afholder regelmæssigt workshops som indeholder gennemgang af anatomi, biomekanik, sygdomslære, årsagssammenhæng m.m. af en række emner i menneskekroppen. Vi afholder workshops om bl.a. nakkesmerter, hovedpine, ​rygsmerter, mavegener, bækkensmerter, hofte- og lyskesmerter, knæsmerter, ankel- og fodproblemer, skuldersmerter, albue- og håndgener m.m. Du kan holde dig opdateret om vores gratis begivenheder her.

Gratis Telefon Konsultation

Her i Aarhus Osteopati KBH har du mulighed for at blive ringet op af en af vores specialister hvis du har spørgsmål om en problemstilling, om du overvejer at vælge os som behandlere eller vejledning af øvelsesterapi, livsstil, ergonomi m.m. Det eneste du skal gøre er, at sende os en mail med kort beskrivelse af dit problem og dine kontaktoplysninger (telefon nummer). Herefter vil du blive ringet op af en af vores specialister indenfor området. Du kan kontakte os her.

*Bemærk dette er IKKE en gratis behandling!

Gratis Osteopatisk Screening

​Du har mulighed for at booke en gratis osteopatisk screening hos Aarhus Osteopati KBH specialister. Her vil osteopaten spørge kort indtil problemstillingen og gennemgå kort undersøgelse af problemstillingen. Derefter vil specialisten komme med kvalificeret bud på hvorfor smerten / genen opstod og råde hvordan patienten skal forholde sig til problemet. Denne gratis screening tager i alt ca. 15 minutter. Det du skal gøre er, at sende os en mail med kort beskrivelse af dit problem og dine kontaktoplysninger (telefon nummer), hvorefter du vil blive ringet op med henblik på bookning af en tid. Du kan kontakte os her.

*Bemærk dette er ikke en gratis behandling!

Bestil tid her

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

AArhus Osteopati

CVR: 33532628

Adresse

Aarhus Sundhedscenter

Dalgas Avenue 2E, 1. sal

8000 Aarhus C

* indgang til højre for Fitness World

Tidsbestilling

Åbningstider

Mandag​

7:00 - 20:00​

Tirsdag​

7:00 - 20:00​

Onsdag​

7:00 - 20:00​

Torsdag​

7:00 - 20:00​

Fredag​

7:00 - 20:00​